Lepša kot kdaj prej

Brazilska manekenka Gisele Bündchen prvi

kader: divjina. Dekle izstopi iz avtomobila in se – odeto v lahko belo srajčko, nizke sandale in kavbojke – poda čez travnik. Sonce zahaja za vrhove kraterja, ona zre naravnost v kamero in daje občutek – svobode. S seboj nima ničesar, razen … Izza pasu potegne podolgovato stekleničko. Parfum je vse, kar potrebuje, da je lahko še bolj svobodna. In parfumu je seveda ime Liberté.

Dekle ni kdorkoli, temveč brazilska supermanekenka Gisele Bündchen. Lepša kot kdaj prej. Reklamni spot, ki so ga pri italijanskih sosedih na eni od mrež Mediaseta premierno predvajali pred štirinajstimi dnevi, ne bi bil nič posebnega, če ne bi bil … tako drugačen. Cacharel, ki je nedavno dal na trg nov parfum, je za režijo videospota najel najboljše med najboljšimi, preverjeni fotografski duo Mert&Marcus. Nič kaj glamurja, skorajda nič ličenja in neokrnjena narava v neposredni bližini nacionalnega parka Teide na Tenerifih.

Gisele Bündchen, ki je pred kratkim oznanila, da ni obnovila svoje pogodbe z Victoria’s Secret – menda je zahtevala preveč zelencev – in bo po novem predstavljala spodnje perilo za H&M, je povedala, da je v sodelovanje z Cacharelom privolila zato, ker »sem tudi sama izredno spontana. Skozi življenje me vodi srce in ne razum. Če dovoliš, da te vodijo občutki, ne boš nikoli sam in izgubljen.«

Vonj parfuma ji sprva sicer ni ustrezal, menda je bil presladek (gre za mešanico arome grenivke in bergamotke), sama ima namreč rada ostre in težke vonje, »toda po desetih minutah se je vonj na mojem zapestju spremenil v nekaj magičnega«. V Libertè sta strokovnjaka Olivier Polge in Domitille Bertier International Flavors&Fragrances poleg omenjenih sadežev »namešala« še pačuli, aromo vanilije in vetiverja.

Preberite si več o tem kako poteka kamnoseštvo.