Beljenje zob prepustite strokovnjakom

Vsi želimo imeti lep in bel nasmeh. Kava, čaji, kajenje, prehrana in neredna ustna higiena nam obarvajo zobe. Domači belilni seti in belilne zobne paste sicer malce izboljšajo stanje, vendar ne odpravijo težave. Ponavadi pobelijo le vrhnjo plast, dolgotrajno obarvana notranja plast pa ostane nespremenjena. Pri beljenju je pomembno, da postopek zaupamo strokovnjaku. Uporaba domačih pripravkov namreč lahko privede do poškodb sklenine, kar bi pomenilo, da se bo obarvanost sčasoma še poslabšala.

Z lepim nasmehom do večje samozavesti

Beljenje zob je namenjeno vsem polnoletnim posameznikom, ki nimajo alergije na belilo in želijo imeti lep nasmeh. Postopek se ne izvaja na uničenih ali okvarjenih zobeh, saj je učinek slab oziroma neenakomeren. Najprej morate torej poskrbeti za odpravo oblog in kariesa, nato pa se lahko lotite beljenja. Lep in bleščeč nasmešek vam bo dvignil samozavest. Nič več se ne boste smejali z zaprtimi ali pokritimi usti.

Delovanje s svetlobo, toploto ali laserjem

Belilno sredstvo se nanese na površino zob in pusti delovati določen čas. Veliko belil ne vsebuje vodikovega peroksida, temveč zgolj karbamidni peroksid, ki ni škodljiv za naše zdravje. Belilo pronica skozi sklenino v zob in sprošča pigment. Peroksid reagira z organsko spojino, torej pigmenti ter razgrajuje obarvanost. Učinek se sproži bodisi s svetlobo, bodisi s toploto ali pa celo laserjem.

YouTube video

Strokovno beljenje zob doma ali v ordinaciji?

Strokovno beljenje zob lahko izvajate doma ali v ordinaciji. Za domačo uporabo, vam zobozdravnik izdela posebno plastično opornico, na katero namestite belilno pasto. Nekateri priporočajo uporabo ponoči, drugi pa podnevi. Pomembno je le, da vztrajate vsaj 6 ur, saj boste tako dosegli boljše rezultate. V ordinaciji vam veliko hitreje, torej v eni uri prosvetlijo obarvanost tudi za 5 do 10 odtenkov. Intenzivnost je odvisna od stopnje obarvanosti in pacientove želje po belini. Po namestitvi zaščite dlesni, vam namažejo posebni gel, ki začne delovati s pomočjo svetlobe, toplote ali laserja. Po približno pol ure ga sperete in pogledate stanje. V kolikor niste zadovoljni z odtenkom, postopek ponovite.

Članki iz iste kategorije: