Dodatno zdravstveno zavarovanje zagotavlja kakovost življenja na višji ravni

V Sloveniji dodatno zdravstveno zavarovanje sodi med individualno izbrana prostovoljna zavarovanja. Poleg dodatnega zdravstvenega zavarovanja je prostovoljno zavarovanje tudi dopolnilno zavarovanje.

Vsaka oseba s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji in slovenskim državljanstvom ter osebe, ki se ukvarjajo s pridobitno dejavnostjo na območju Republike Slovenije, imajo po zakonu o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju zagotovljeno obvezno zdravstveno zavarovanje. Obvezno zdravstveno zavarovanje nudi točno določen obseg pravic. Večji obseg pravic ter večjo kakovost, pa si zavarovanec zagotovi s prostovoljnim zavarovanjem. Več kakovosti in večji obseg pravic zagotavlja dodatno zdravstveno zavarovanje. Dopolnilna zdravstvena zavarovanja pa zagotavljajo kritje razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev, katera obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti. Največkrat se za dodatno zdravstveno zavarovanje odločimo, ko želimo takojšnjo obravnavo pri zdravniku specialistu ter hitrejše okrevanje v primeru bolezni, poškodb in drugih zdravstvenih težav. Poenostavljeno povedano dodatno zdravstveno zavarovanje nudi sanacijo oziroma odpravo zdravstvenih težav v krajšem času ter krije stroške zdravstvenih storitev, ki so sicer uvrščene na seznam samoplačniških storitev. Krajši čas pridobimo preko hitrejše obravnave, krajših čakalnih vrst in drugih pravic. Pri odločitvi za dodatno zdravstveno zavarovanje je posebej pomembno zavedanje, da je potrebno za sanacijo poškodb ali druge zdravstvene težave obiskati več zdravnikov oziroma specialistov. Sanacija lahko poteka od obiska pri specialistu preko operacije do pomoči pri okrevanju. Časovno prinaša dodatno zdravstveno zavarovanje hitrejšo odpravo zdravstvenih težav, ki je izražena v nekaj mesecih. Večja ali manjša razlika je odvisna od same težave ter področja zdravljenja, v vsakem primeru je oseba z prostovoljnim zavarovanjem hitreje obravnavana in pozdravljena ter ima s tem v zvezi manjše stroške. Med posameznimi ponudniki je nadstandardno zavarovanje lahko različno, obstajajo pa tudi različna nadstandardna zdravstvena zavarovanja.

Dodatno zdravstveno zavarovanje omogoča hitrejši dostop do kakovostnih zdravstvenih storitev in posledično hitrejšo povrnitev na raven predhodnega normalnega zdravstvenega stanja.

https://www.wiz.si/wiz-zdravje

Očesni pregledi za otroke. Pri otrocih je zgodnje odkrivanje refrakcijske anomalije očesa zelo pomembno opraviti dovolj hitro, sicer lahko pride do slabovidnosti očesa, ki je nikoli več ne moremo pozdraviti. Preberi več …

Članki iz iste kategorije: