Kupljena božična darila naj vam dostavijo na dom

Vsako leto znova v decembru poslušam prijateljice, ki se pritožujejo nad gnečo v trgovinah, nad polnimi parkirišči, vrstami pred blagajnami. Zakaj? Ker kupujejo božična darila, brez katerih pač ne gre. Sama teh težav že nekaj let nimam, saj sem se odločila, dami gneča in nakupovalna norija niti malo ne ustrezata. Vsa božična darila torej kupim na spletu, dostavijo mi jih na dom, zato pa jih moram zgolj še razporediti glede na obdarovance in zaviti – nekatera pa so celo že zavita!bozicna-darila

So božična darila res nujno zlo?

Tisti, ki ne marajo decembrskega nakupovanja, radi povedo, da so v gnečo enostavno prisiljeni iti. Morajo nakupiti božična darila, morajo jih sami vzeti s police, morajo jih potipati. S tem pa dobijo božična darila negativen predznak – obdarovanje nam ni več nekaj prijetnega, s čemer želimo osrečiti in presenetiti svoje bližnje, temveč se spremeni v pravo muko. Božična darila postanejo nekaj, s čemer se nam je neprijetno in težko ukvarjati.
Sama nimam te težave. Božična darila nakupujem z veseljem, saj se nakupov lotim že novembra in jim posvetim nekaj večerov ob računalniku ali tablici. Preko spleta poiščem vse, kar potrebujem za pod božično drevesce, in tudi takrat, kadar naročam iz tujine, vse prispe pravočasno. Še prej pa seveda kurir prinese tista božična darila, ki jih izberem v slovenskih spletnih prodajalnah – in ker ponavadi v vsaki kupim več stvari, se hitro nabere dovolj visok znesek tudi za brezplačno dostavo.

Velika božična darila in drobnarije

YouTube video

Za svoje najdražje, torej moža, otroke, starše, tasta in taščo ter nečakinji, vedno kupim nekoliko večja darila, ki jih izberem prav z mislijo na njih (oziroma otroci in nečakinji Božičku napišejo, kaj si želijo). Druga darila, kjer nameravam plačati manj in niso nujno tako osebna, pa kupim za vse enaka, ali pa v moški in ženski različici. Izberem spletno prodajalno z dobro ponudbo (lani je bila to GorilaDarila) in pogledam, kaj imajo na voljo za nizko ceno in primerno za vse – in potem naročim dvajset do trideset komadov. Za kaj se bom odločila letos, še ne vem. Mikajo me dišave za dom, začimbe, razmišljam pa tudi o specialnem pivu in izdelkih slovenskih čokoladnic.

Članki iz iste kategorije: