Kopalniško pohištvo spremeni kopalnico v oazo razvajanja

Včasih je bila kopalnica zgolj prostor, namenjen osebni higieni, torej je v njej zadoščalo, če smo se posvetili funkcionalnosti. Sodobne kopalnice pa so veliko več in morajo zadostiti tudi dodatnim kriterijem.kopalnisko-pohistvoSodobna kopalnica je prostor, v katerem skrbimo za osebno higieno, prav tako pa se v njej sproščamo in predajamo užitkom. Za to lahko poskrbi tako kopalniško pohištvo kot sodobni kopalniški elementi, ki skrbijo tako za funkcionalnost kot za estetiko.

Kopalniško pohištvo in njegova uporabnost

Včasih smo v kopalnico postavili kad, umivalnik in stranišče, dodali ogledalo, nato pa je bila potrebna še kakšna omarica za brisače ter za kozmetiko. Danes to ni več tako preprosto oziroma se kopalnica ne opremlja tako ločeno – pogosto je umivalnik vdelan v kopalniško pohištvo oziroma je na videz neločljiv del omaric. In vsekakor nismo zadovoljni, če so omarice slabe kakovosti in neprijetnega videza. Vsi pričakujemo, da bo kopalniško pohištvo pripomoglo k prijetnemu počutju v kopalnici, torej mora biti lepo oblikovano, prav tako pa mora biti iz kakovostnih materialov, odpornih na vlago.
Kopalniško pohištvo je sicer najbolj uporabno, kadar poskrbimo za kombinacijo odprtih polic in zaprtih omaric, saj je potrebno imeti nekatere stvari vedno pri roki, druge pa raje zaščitimo pred prahom in vlago ter jih skrijemo za vratca omaric, saj si želimo urejen videz prostora. Tudi ležanje v masažni kadi ali uporaba kabine za prho, ki ima tudi funkcijo savne, namreč ne more prinesti popolne sprostitve, če nas moti, da je kopalnica polna drobnarij, ki ležijo vsepovsod, in so videti neurejene ter razmetane.

Kako urediti popolno kopalnico?

Ko načrtujemo kopalnico, je potrebno poleg kopalniških elementov po željah izbrati tudi kopalniško pohištvo, ki bo hkrati funkcionalno in lepo. Kopalniška keramika (elementi) je običajno bela, torej je pomembno predvsem to, da se kopalniško pohištvo sklada s keramičnimi ploščicami na tleh in stenah. S tem večinoma ni težav, saj je kopalniško pohištvo na voljo tako v naravnih lesnih vzorcih in barvah, kot tudi v mnogih drugih, ki prostor poživijo z intenzivnimi ali nežnimi pastelnimi odtenki.

YouTube video

In kaj še lahko naredite za lepšo in bolj sproščujočo kopalnico? Kopalniško pohištvo dopolnite z drugimi dekorativnimi dodatki. Poleg stojal za toaletne potrebščine naj bo v kopalnici še kakšna mehka kopalniška preproga, vedno se pri užitkih prileže dišeča sveča, poleg tega pa kopalnica najbolj zaživi, če vanjo dodamo tudi kakšno razkošno lončnico.

Članki iz iste kategorije: