Stenska svetila pripomorejo k prijetni in sprostitveni osvetlitvi

Stenske ali zidne luči so zlasti namenjene za prijetno in sprostitveno osvetljevanje prostorov. Dobrodošle so v spalnicah, dnevnih sobah, predsobah, kopalnicah in na hodnikih. Najpogosteje pa stenska svetila srečujemo v hotelih ter restavracijah. 

Stenska ali zidna svetila so neredko kombinirana še s stropnimi svetilkami, lestenci, plafonjerami in drugimi številnimi vrstami svetil. Odlično se lahko ujamejo tudi s starinskimi lučmi oziroma dekorativnimi svetili na sploh. 

Različno oblikovane stenske luči

Na trgu lahko najdete stenska svetila v najrazličnejših velikostih in oblikah. Na voljo so vam stenska oziroma zidna svetila, ki so obrnjena proti tlom. Priljubljene so tudi okrogle stenske luči, stenske svetilke v obliki svečnikov ali sveč. Te so lahko polne kristalov in zato lepo dopolnjujejo prostor, v katerem so na primer kristalni lestenci. 

Na voljo pa so vam tudi polkrožna zidna svetila. Ta so praviloma narejena iz belega stekla. Če želimo doseči nekoliko mehkejšo razsvetljavo, uporabimo rumenkaste ali šibkejše žarnice. S tem na prijeten način lahko osvetlimo celotni prostor. 

Postavitev luči na steno 

Stenske svetilke so zamenjale stropne luči, ki so nekdaj razsvetljevale notranje prostore. današnje svetilke na stropu so lahko zelo lepa dekoracija prostoru, a le če se dobro ujamejo še z drugimi elementi. 

YouTube video

Pri postavitvi oziroma nameščanju luči na steno boste morali biti nekoliko pozornejši na opaznejše svetilke. Ker veljajo za dominanten kos opreme, jih je včasih težko dobro kombinirati še z drugimi elementi. Če so pravilno nameščene, potem lahko predstavljajo zelo lep modni dodatek in so prava paša za oči. 

Rustikalni modeli zidnih luči 

Nekaj časa nazaj so v ospredje prišla stenska svetila rustikalnih modelov. Takšna vrsta svetil še najbolj spominja na svetila naših babic in dedkov. Če je vaše stanovanje opremljeno v tem stilu, zidne rustikalne luči več kot dobrodošla izbira. 

Kako takšna vrsta luči deluje v prostoru, si lahko ogledate v številnih spletnih galerijah ponudnikov s svetili. 

Spletno nakupovanje svetil za dom 

Online nakup LED svetil je dandanes mogoče opraviti hitro in enostavno. Na spletu poiščite primerno prodajalno, v kateri boste imeli na voljo dovolj veliko izbire. Ne pozabite obiskati ene od najbolje obiskanih prodajaln s svetili. To je www.volino-svetila.si

Članki iz iste kategorije: