Moderni dnevni regali

Črni, beli, rjavi, sivi – vse to so modne barve, v katerih so na voljo različni dnevi regali sodobnega in elegantnega videza, ki prepričajo tako s svojo funkcionalnostjo kot tudi estetiko in dizajnom. Sodobne minimalistične zasnove z gladkimi površinami in obilo različnimi možnostmi postavitve bodo poskrbeli, da bo vaša dnevna soba vedno videti lepo in moderno, hkrati pa boste lahko v regal pospravili marsikaj.

Prav to, kaj nameravate imeti pospravljeno v regalu oziroma nameščeno na njih, je tisto, od česar je najbolj odvisno, kakšen regal potrebujete. Večina regalov je oblikovanih tako, da nanje brez težav namestite televizor. Slednji so v zadnjih letih postali vedno tanjši, a hkrati večji, zato stari regali, kakršne smo imeli v dnevnih sobah nekdaj, niso več ustrezni. Sodobni regali so postali ožji in bolj odprti, pomembno pa je tudi, da ne zaprejo cele stene, saj prostor tako bolj diha in se v njem zato bolje počutimo.

Prostor za televizijo

Osrednji prostor v regalu navadno zaseda velik televizijski ekran, ki mora biti nameščen tako, da lahko uživamo ob gledanju programa ali filmov. Dnevni regali so temu ustrezno prilagojeni, prav tako pa imajo pogosto zadnjo stranico prazno, tako da vam ne bo treba razmišljati, kako boste namestili in napeljali kable od televizije, zvočnikov in ostale tehnične opreme. Nekdaj je bilo namreč pogosto treba v zadnjo stranico zvrtati luknjo, danes pa to ni več potrebno.

Prostor za knjige

Če želite imeti v dnevni sobi tudi knjige, jih lahko razporedite na različne načine. Regali so odlični v ta namen, pri čemer velja pri izbiri in nakupu premisliti o velikosti knjig, ki jih boste pospravili nanje, saj razmik med policami lahko zelo variira. Prav tako je mogoče pametno razmisliti o deloma zaprtem vsaj enem delu regala, kjer boste imeli pospravljene knjige, ki jih rabite bolj poredko, saj se bodo tako te veliko manj prašile oziroma bodo na varnem pred prahom.

YouTube video

Prostor za spominke

Raznorazne viseče poličke nad televizijo pa so odlično mesto za vaše najljubše spominke s potovanj ali od kod drugje, saj bodo tako vedno na ogled in bodo pričarali prijetno okolje vašega doma, v katerem se boste dobro počutili. Poličke lahko namestite na različne načine, najlepše pa je, če niso nameščene preveč simetrično, saj tako prostor deluje bolj razgibano in zanimivo. Na podoben način pa so oblikovani tudi sodobni dnevni regali, zato vas bodo s svojimi raznolikimi možnostmi postavitve gotovo več kot navdušili!

Članki iz iste kategorije: