Varna, natančna in enostavna košnja trate brez poškodb rastlin

Robotska kosilnica ima sposobnost natančnega in varnega košenja trate, ne da bi pri tem poškodovala trajnice, cvetoče enoletnice, grmovnice ali druge rastline v vašem vrtu. Poleg tega je robotska kosilnica sposobna brez težav kositi tudi strme površine ter se varno manevrirati okoli ovir, kot so vrtna pota, ograje, ribniki in manjše mlake. Z uporabo robotske kosilnice bo vaša trata najlepša v soseski, pri tem pa vam bo prihranila čas in napor, saj boste lahko vrt uživali brez skrbi za košnjo trate.

Vaša trato lahko postane najlepša v soseski z uporabo sodobne robotske kosilnice!

Namestitev omejitvene žice za varno in učinkovito košnjo z robotsko kosilnico

Pred začetkom košnje z robotsko kosilnico za travo, je potrebno namestiti omejitveno žico, ki bo zagotovila varno in učinkovito košnjo. Omejitveno žico je mogoče namestiti samostojno ali pa ta postopek zaupate specializiranemu strokovnjaku, ki poskrbi za postavitev polnilne naprave, programiranje robotske kosilnice ter nudi osebno svetovanje in pomoč pri vzdrževanju. Če ste ljubitelj tehnologije, obstaja možnost, da sistem namestite samostojno, saj je postopek enostaven in se lahko izvede preko zaslona v le nekaj korakih.

Kako se spopada z ovirami

Ko košnja trave naleti na ovire na poti, to za robotsko kosilnico ni problem. Pametna kosilnica zazna oviro in spremeni smer vožnje ter nadaljuje košnjo. To pomeni, da lahko kosilnica varno in učinkovito koši tudi na okrasni trati, kjer so ovire, kot so drevesa, igrala, stoli, miza in drugi predmeti. Če kosilnica slučajno pride v stik z oviro, kot je vrtni stol, senzorji pod pokrovom sprožijo mehanizem, ki določi novo smer košnje, tako da se obide oviro.

YouTube video

Zahvaljujoč uporabi omejitvene žice, lahko robotska kosilnica natančno in brezhibno kosi vašo trato, ne da bi pri tem poškodovala cvetoče gredice, trajnice, jagode in druge rastline, ki so namenjene okrasu vašega vrta. Omejitveno žico je potrebno postaviti tako, da zajame tudi nizke robove terase ali vrtnih poti, kjer je potrebna natančna in varna košnja. Ob uporabi omejitvene žice se lahko kosilnica popolnoma prilagodi obliki vašega vrta in tako kosijo celotno območje, brez kakršnih koli težav. Tako lahko namestite omejitveno žico tudi ob ograjah, zidovih, visokih terasah, ribnikih in manjših mlakah, kar zagotavlja, da bo vaša trata brezhibno in varno pokosena tudi na težave dostopnih območjih v vašem vrtu.

Članki iz iste kategorije: