Univerzalni strešni nosilci za avto

Na voljo več vrst strešnih nosilcev za avto

Če imate v svojem vozilu premalo prostora za prtljago, si morate omogočiti strešni prtljažnik. Zlasti, če na poti s seboj želite prevažati kolesa, smuči, SUP opremo ali kaj podobnega. Na voljo je seveda več vrst nosilcev za avto, ki so lahko narejeni iz najrazličnejših materialov. Tudi montaža takšnih dodatkov za vozila je lahko različna.

Strešni nosilci za avto se lahko med seboj razlikujejo glede na pritrditev. V tem primeru ločimo nosilce za odprte sani, za zaprte sani, na voljo so tudi nosilci za streho avta brez sani.

Vrsta nosilcev za avto glede na pritrditev

Za avtomobilske strešne nosilce za odprte sani je značilno, da so izjemno vsestransko uporabni, njihova montaža je sila preprosta, predstavljajo daleč najpogostejšo rešitev za kupce, na voljo so v različnih barvnih odtenkih, na primer v sivi ali črni. Pred nakupom takšnih avto nosilcev pa je treba vedno preveriti, če so kompatibilni oziroma združljivi z vašim vozilom.

V tem hipu so na trgu daleč najbolj priljubljeni strešni avto nosilci za kolesa, ki jih nameščamo na streho vozila.

Na voljo so torej tudi univerzalni strešni nosilci za avto za zaprte sani. Podlage so v tem primeru že vgrajene v streho vozila, njihove največje prednosti pa so na primer, da ne motijo avtomobilskega stila, so preproste zasnove, enostavni za nameščanje, imajo ožje nosilne noge. Slabost pa je morda ta, da je treba izbrati prečko za konkretni tip vozila.

YouTube video

Za nosilce za vozila brez sani pa je značilno, da lahko izbiramo med dvema različnima tipoma: za fiksne točke ter za možnosti pod robom strehe. Takšen sistem se lahko v celoti sestavi in je primeren samo za začasno uporabo. Slabost je ta, da je treba vedno temeljito preveriti, ali je sistem sploh združljiv z vozilom.

Ko se boste odpeljali na dopust, pa nikar ne pozabite s seboj vzeti tudi pokrivala za točo, saj vas nevihta lahko preseneti in toča huje poškoduje vaš avto, če ne boste imeli možnosti parkiranja v garaži ali pod nadstreškom.

Članki iz iste kategorije: