cerada za avto

Cerada za avto kot odlična zaščita tudi pred živalmi

Če v lasti nimate garaže ali nadstreška, to še zdaleč ne pomeni, da ne bi zmogli svojega avta ali kakšnega drugega prevoznega sredstva dovolj primerno zavarovati pred najrazličnejšimi vremenskimi in drugimi vplivi. Takšna zadrega se namreč lahko reši v hipu. Na voljo je na primer cerada za avto, ki vozilo lahko odlično zaščiti pred zmrzaljo, poškodbo, pripeko, dežjem ali rjo.

Pokrivalo proti toči je le drugo ime za avto cerada. Prav tako takšen izdelek lahko na trgu najdete tudi pod imenom zaščitna ponjava. A ne glede na poimenovanje, gre za izdelek, ki je lahko veliko bolj vsestranski, kot se zdi na prvi pogled.

Cerada je lahko namenjena tudi zaščiti prikolice

Na voljo so tudi takšne cerade oziroma pokrivala proti toči, ki so posebej zasnovana za prikolice. Takšen pripomoček zagotavlja, da prikolica lahko vedno ostane suha, se ne uničuje oziroma propada, medtem ko ni v uporabi.

Poleg zaščite za avto vam lahko pokrivalo proti toči služi še v številne druge namene.

Po drugi strani pa se lahko ponjave uporabljajo še za druge številne priložnosti. Morda imate pred hišo velik kup drv, ki jih morate v zelo kratkem času dobro obvarovati pred dežjem ali snegom. Tudi v tem primeru je lahko izjemno dobrodošla ravno nepremočljiva ponjava, za katero ste mislili, da se uporablja zgolj za zaščito prevoznih sredstev.

Ponjava za podaljšanje življenjske dobe vozila

Seveda je cerada za avto oziroma pokrivalo proti toči namenjeno predvsem za daljšanje življenjske dobe vozila, prav tako za ohranjanje njegove vrednosti. Vemo, da so predvsem avtomobilska stekla, lak in barva na prostem nenehno izpostavljeni številnim nevšečnostim. Te lahko zelo hitro poškodujejo oziroma načnejo vozilo.

Cerado lahko na izjemno preprost način potegnete čez vozilo, jo ustrezno pritrdite in vaš avtomobil bo tako na varnem, in to ne glede na letni čas. Takšen pripomoček za prevozna sredstva lahko poskrbi tudi za nezaželene posege. Vlom v vozilo, ki je prekrito, je namreč bistveno bolj otežen.

YouTube video
Oglejte si nasvet strokovnjaka, kako zaščititi vozilo pred točo s pokrivalom proti toči

Ne nazadnje pa je pokrivalo proti toči lahko izvrstna zaščita tudi pred živalmi, ki bi na vozilu lahko povzročale škodo. To so zlasti miši, mačke ali kune. Če vozilo ni primerno zaščiteno ali pokrito, lahko takšne živali precej hitro najdejo pot pod havbo in povzročajo škodo.

Članki iz iste kategorije: