Kako pomembna so vetrobranska stekla?

Vetrobranska stekla so za vozilo zelo pomembna, saj lahko s pomočjo njih vozite avto v vseh vremenskih razmerah. Ta vam preprečujejo, da bi do vas prišla žuželka, sneg, dež in še veliko drugih stvari, ki jih srečate med vožnjo. Hkrati pa vas vetrobranska stekla ščitijo tudi pred samimi UV žarki, ki so lahko kar precej nevarni, še posebej v poletnih vročih dneh. V zimskih dneh pa je pomembno, da skrbite, da so vaša vetrobranska stekla temeljito očiščena pred snegom in da se vam steklo ne rosi zaradi mraza in vlage.vetrobranska-steklaPred gledana vetrobranska stekla so najpomembnejša, da se lahko sploh opravite na pot.

Kako preprečiti zamrznitev vetrobranskega stekla?

Verjetno imate vsi vsako zimo isto težavo in to je, da morate v mrzlih jutranjih dneh strgati ledene šipe na vozilu, preden se odpravite na pot. Vsekakor je to delo zelo neprijetno in hkrati tudi zelo zamudno, saj lahko traja kar nehaj minut, da si očistite vsa stekla in luči okoli vašega vozila. Da pa do teh težav nebi prišlo, pa si lahko pomagate tudi sami. Vse kar potrebujete je voda, kis in pa kakršno koli razpršilo. V razmerju 3:1 zmešajte kis in vodo, ter to tekočino uporabite za odmrzovanje vašega vetrobranskega stekla. Sedaj bodo nadležna in mrzla jutra postala bolj prijetna, saj boste to tekočino le razpršili po vaših steblih in težava bo rešena.

Počena vetrobranska stekla

YouTube video

Kaj storiti v primeru, da vam počijo vetrobranska stekla (http://www.silux.si/izdelki/stekla/vetrobranska-stekla)? Najbolj pomembno je, da počeno vetrobransko steklo popravite v najkrajšem možnem času, saj se lahko iz ene male praske razvije velika razpoka, ki pa na koncu pusti velike posledice. Čeprav se vam zdi nepomembno, da bi menjali celotno vetrobransko steklo, le zaradi pikice na njej, ampak je ta lahko hitro usodna. Slabe ceste po katerih se boste vozili pa vam bodo čez čas omogočile, da se bo vaša razpoka začela širiti in bo na koncu nastala velika razpoka, ki vam lahko povzroči težave. Ko boste opazili, da imajo vaša vetrobranska stekla karkoli nenavadnega, se takoj odpravite do nekoga, ki se na to spozna in vam bo znal svetovati kako rešite nastale težave.

Članki iz iste kategorije: