Električne komponente v avtu

Večina mehanskih funkcij v vašem vozilu je odvisna od delovanja električnih komponent. Vaš avto je nadzorovan s kompleksno ureditvijo senzorjev, žic in računalnikov, ki delujejo hkratno. Če je komunikacija med njimi prekinjena, avto elektrika pa deluje zato pomanjkljivo, lahko pride do večjih neugodnih posledic. 

Popravilo elektrike v avtu

Ko svoje vozilo pripeljete k izkušenemu avtoelektričarju, vam bo najprej postavil pravo diagnozo, in sicer z najsodobnejšimi diagnostičnimi testerji. Za nedelovanje avtomobilske elektrike je namreč možnih več vzrokov. 

Ko avtoelektričar ugotovi okvaro na vozilu, vam lahko nudi popravilo alternatorja – zamenja jermenico, ležaje, usmernike, regulatorje napetosti –, zaganjača, elektromotorja brisalcev, servo volana, centralnega zaklepanja, ventilatorjev hlajenja ter gretje in če česa. 

Popravi ali nadomesti lahko še razne krmilne elektronike vašega jeklenega konjička, motorne računalnike, centrale zračnih blazin, BSI kontrolne enote, ABS krmilnike. Pri tem je potreben le resen in ciljno usmerjen pristop k odkrivanju težav ter znižanju stroškov. 

Druge storitve popravila avto elektrike 

Pogosta težava, povezana z avto elektriko, je zamašitev  grelnih teles. To v vašem vozilu lahko povzroči puščanje hladilne tekočine, posledično pa najrazličnejše neprijetnosti, kot so, na primer, slabo gretje potniškega prostora, neprijeten vonj v avtu, rosenje vetrobranskega stekla, pregrevanje motorja. 

YouTube video

Avto elektrika vključuje tudi popravilo grelcev, ki so lahko dodatno ali originalno vgrajeni v vozila. njihova naloga je, da uravnavajo delovno temperaturo motorja ter notranjosti vozila. Avtoelektričar vam lahko zamenja tudi vse vrste žarnic – od navadnih, halogenskih, neonskih, LED. 

Vgradnja sledilne naprave 

Avto elektrika vključuje tudi sledilne naprave oziroma GPS sledilnike. To so naprave za avto, ki delujejo preko GSM/GPRS omrežja in GPS satelita. Sledilna naprava vam omogoča lociranje in nadzorovanje preko telefona. Sledenje v živo vam omogoča še dodatno varnost. Naprava se lahko uporablja za vse tipe vozil. V številnih avto centrih in prodajalnah z avto deli vam ponujajo prodajo ter montažo kakovostnih in cenovno ugodnih sledilnih naprav. 

Sledilne naprave so najprimernejše za lastnike podjetij, ki želijo vedeti, kje se nahaja njihovo službeno vozilo, starše, ki želijo nadzorovati mlade voznike ter vse, ki se bojite, da bi vam vozilo ukradli. Kako poteka vgradnja sledilne naprave, si lahko ogledate s pomočjo spleta, kjer takšne naprave lahko tudi naročite. 

Članki iz iste kategorije: