savne v toplicah

Savne tudi v toplicah

Če želite na preprost in prijeten način svoje telo osvoboditi škodljivih snovi in se obenem še vrhunsko sprostiti, potem je savna lahko izvrstna izbira. Pri nas so na voljo številne lokacije, kjer je možen obisk različnih savn. Na voljo so tudi savne v toplicah.

Sicer pa so najbolj običajne tako imenovane parne oziroma turške, finske in infrardeče savne. Te lahko najdete skorajda na vsakem koraku. Blagodejno moč, ki vam jo izbrana savna ponudi, pa lahko obogatite še u dodatkom okusnih sestavin, ki odlično denejo tako v ustih kot v telesu. Vse bolj priljubljene postajajo različne oblike savn, ki vključujejo najrazličnejše naravne elemente, prav tako snovi, kot so zdravilno blato, kristali, barve, zelišča.

Savne v toplicah in programi povezani z njimi

Dandanes so savne v toplicah skorajda nujna ponudba, sploh pa glede na to, kako savne na sploh postajajo vse bolj priljubljena izbira vseh generacij in obeh spolov. Na spletu lahko spoznate različne vrste savn in programe savnanja, ki vašemu telesu lahko omogočijo sprostitveno dodano vrednost.

Savna v toplicah pozitivno vpliva na zdravje
Veliko ljudi obožuje savno in to z razlogom! Savna v toplicah pozitivno vpliva na številne sisteme v vašem telesu in prinaša velike koristi za zdravje.

Programi savnanja večinoma temeljijo na že ustaljenih vrstah savn – finski, turški in infrardeči. Tem pa potem lahko še dodajajo različne arome in eterična olja. Pred vstopom v savno pa lahko na svoje telo nanesete različne blagodejne sestavine, ki poskrbijo, da so učinki savne v toplicah še večji. Med na primer ponuja številne pozitivne učinke na zdravje pa tudi na dobro počutje. Poleg medenih masaž se z medom prijetno lahko razvajate tudi v savnah.

Tudi sol zelo blagodejno vpliva na naše telo, zlasti na dihala in kožo. Kombinacija savne in natiranja telesa s soljo ima lahko vrhunski učinek na vaše dobro počutje.

Kaj je značilno za zeliščno savno

Savne v toplicah so pogosto nekoliko drugačne kot denimo savna, ki jo lahko obiščete v svojem kraju. Na voljo je na primer zeliščna savna. Parne savne ali finske savne se namreč zelo pogosto dopolnjujejo z raznovrstnimi zelišči, ponekod kar z zelišči, ki se nahajajo v okolici.

YouTube video
Več dolgoletnih študij je pokazalo, da se pri rednih obiskovalcih savne znatno zmanjša tveganje za srčno-žilne bolezni, možgansko kap in različne nevrološke bolezni, povezane s starostjo.
Savna v toplicah krepi imunski sistem, poglablja spanec in je način sprostitve brez zdravil.

V savni si lahko naredite tudi oblogo iz zdravilnega blata. Savna in ta sestavina sta znani kot izvrstna kombinacija za lep, zdrav videz in dobro počutje. Ne nazadnje so na voljo tudi tako imenovane biosavne, ki predstavljajo prijetno kombinacijo finske ter parne savne. Dajejo občutek, kot da se nahajate v tropskem gozdu.

Članki iz iste kategorije: