Terme - masaža

Terme so zdravju koristno uživanje

V nasprotju s splošnim prepričanjem, so terme zelo stara tradicija zdravljenja ter skrbi za zdravje in dobro počutje človeka. V zdravstvena namene se koristi številne lastnosti vode, ki ima strokovno potrjene zdravilne učinke. Iz zgodovine poznamo terme iz Rimske dobe, arheološka izkopavanja pa razkrivajo, da so terme poznali že v bronasti dobi. Najdbe so našli na območju Francije in Češke. Takratni prebivalci so s pridom izkoristili izvire tople vode ter si s tem popestrili vsakdanjik ter pomagali do boljšega počutja in zdravja. Mnoga znana imena in izrazi za terme v tujih jezikih, izvirajo iz starodavnih kopališč ob izvirih v tople vode ali vode z bogatimi deleži raznih zdravju koristnih snovi.

Terme - masaža
Terme – masaža

V Slovenij imajo terme prav tako bogato zgodovino, na njenih temeljih imamo danes bogato ponudbo na različnih koncih države. Lahko bi rekli, da so terme bogastvo Slovenije. Zdravljenje se je do današnjih dni prav tako razvilo na starih izročilih z dodajanjem novih spoznanj medicine in znanosti.

Zanimivo pri tem je, da z večanjem znanja, vedenja in napredka hkrati raste zavedanje o koristnosti tradicionalnih metod, naravnega okolja in naravnih danosti. Sodobne terme tako pogosto niso zgolj ali nujno sodobno opremljeni prostori, ampak se jim pogosto dodaja pristnost okolja v katerem se nahajajo. Naravno klimatsko zdravilišče in rekreacijski center Rogla ter terme Zreče se s tem lahko pohvalijo, saj se v mnogih lastnostih naslanjajo na izročilo in danosti okolja. Najdemo jih v nekaterih arhitekturnih značilnostih ter v nekaterih terapijah. V sodobnem času pogosto terme same niso dovolj, saj obiskovalci zahtevajo popolno ponudbo. Tudi številne terapije vključujejo gibanje ter razne druge aktivnosti pod streho ali v okolici. Poleg tega pa koristijo terme tudi številni športniki, rekreativci ter drugi, ki želijo svoje gibalne aktivnosti oplemenititi s storitvami zdravilišč ali wellness centrov.

Terme so odlična samostojna izbira ali dopolnitev raznih drugih ponudb.

http://www.rogla.eu/si/nacrtujte-obisk/novice/2014/10/7-Rogla-in-Terme-Zrece-uspesna-na-gostinsko-turisticnem-zboru-v-Portorozu

Članki iz iste kategorije: