Lepo vreme – Kranjska Gora

Večini ljudi Kranjska Gora predstavlja predvsem sinonim za smučarsko zimsko središče, v resnici pa se tudi v drugih letnih časih lahko v mestu in njeni okolici športno udejstvujemo in zabavamo na različne načine. Možnosti je zares veliko, od kolesarjenja, rolanja, pohodništva, skakanja s padalom, jahanja in alpinizma in tako dalje, seveda pa je Kranjska Gora tako poleti kot spomladi pa tudi jeseni in pozimi čudovita izbira za izlet in ogled naravnih pa tudi drugih znamenitosti, ki jih v mestu in okolici nikakor ne manjka.

kranjska-gora-vreme

Ne glede na to, v katerem letnem času se boste odpravili v Kranjsko Goro in kaj boste tam počeli, pa je vsekakor zelo pomembno, da se pred odhodom tja pozanimate, kakšno bo tam vreme oziroma kakšna je trenutna vremenska napoved za čas vašega obiska. V močnem snežnem metežu se najbrž ne boste odpravili niti smučat ali pa na sprehod, kaj šele, da bi takrat odšli v visokogorje, saj to zna biti ne le neprijetno, temveč tudi nevarno, medtem ko vas bo v drugih delih leta zmotil predvsem dež in oblačnost, saj vam to lahko pokvari lep izlet, prijetno kolesarjenje, pohod na kakšnega od bližnjih vrhov oziroma sprehod po okolici.

Prav zato se je treba pred odhodom pozanimati o vremenu, da boste znali načrtovati svojo pot in aktivnosti ter da boste vedeli, če se v Kranjsko Goro splača peljati na izlet z otroki, družino, poslovnimi partnerji. Lepo vreme je nekaj, kar je na vsakem izletu ali na počitnicah neprecenljivo, hkrati pa je tudi nekaj, na kar žal ne moremo vplivati. Vse, kar lahko naredimo je, da se primerno opremimo in da spremljamo vremensko napoved.

V času interneta, prenosnih računalnikov, tablic in pametnih telefonov s spremljanjem vremena ni težav, saj lahko na vsakem koraku preverimo, kakšno bo vreme. Prav zato je še toliko bolj neverjetno in nespametno, da se še vedno dogaja, da ljudje v neprimernih vremenskih razmerah hodijo v visokogorje oziroma se izpostavljajo nevarnosti, čeprav jih do podatkov o vremenu in razmerah v kraju, kamor se odpravljajo, loči le nekaj klikov.

Vreme v Kranjski Gori je dokaj hitro spremenljivo, kot velja tudi za vsa druga območja v bližini hribov in gora. Poleti vas znajo presenetiti tako nenadne nevihte kot tudi zelo toplo vreme, zato nikar ne pozabite na anorak ter na zaščito pred soncem, s seboj na pot pa vzemite tudi dovolj tekočine. Pred odhodom v Kranjsko Goro lahko poleg vremena preverite tudi druge razmere, pozimi vas bo najbrž zanimala debelina snežne odeje, nevarnost plazov pa tudi smer in moč vetra, kar je zelo pomemben dejavnik. Vedeti morate namreč, da nas bo v vetrovnem vremenu bolj zeblo, zato se moramo temu primerno tudi obleči oziroma se glede na to odločiti, da se raje sploh ne bomo odpravili na pot oziroma na izlet. Včasih je bolje počakati in za naše načrte izbrati kak drug dan, dan, ko bo v Kranjski Gori lepo vreme.

Članki iz iste kategorije: