Zemljevid Slovenije

Sploh še imate doma zemljevid Slovenije? Včasih so bili nepogrešljivi in smo jih vsi imeli, kupovali smo avtokarte, posebne zemljevide s turističnimi oznakami, zemljevid Slovenije pa je bil skoraj obvezna oprema vsakega avtomobila. Potem se je vse to preselilo na GPS, zaradi česar imamo skoraj katerikoli zemljevid sveta vedno na dosegu roke, zahvaljujoč se Googlovim zemljevidom.

zemljevidslovenije

Zemljevid Slovenije si lahko zdaj kadarkoli ogledate na spletu ali na vašem telefonu. Prednost on-line zemljevidov je nedvomno v tem, da so redno ažurirani, zato se vam ne more zgoditi to, da boste zapeljali na cesto, ki ne obstaja več. Poleg tega si lahko s pomočjo Googlove tehnologije in njihovih zemljevidov zelo natančno izmerite razdaljo med kraji ter si lahko vsaj približno načrtujete pot do končne destinacije. Zemljevid Slovenije ali katerekoli druge države – pravzaprav vam je zemljevid sveta vedno dosegljiv na spletu – saj ta medij omogoča dodatne funkcije, ki so se še pred leti zdele znanstvena fantastika: s pomočjo zemljevida, ki je on-line, si lahko ogledate bližnje zanimivosti, najdete najbližjo restavracijo, benzinsko postajo, trgovino ali avtobusno postajo. Poleg tega pa lahko iskanje še dodatno nadgradite s funkcijo Google Earth, ki od blizu omogoča zelo natančen pregled želene lokacije.

A če se vrnemo nazaj na Zemljevid Slovenije: tujce vedno znova in znova preseneča podoba Slovenije na zemljevidu. Če smo se mi na podobo kokoši že navadili, so tuji obiskovalci vedno znova in znova presenečeni nad smešno figuro naše države na zemljevidu.

Presenečeni boste verjetno tudi nad dejstvom, da kljub uporabi pametnih mobilnih naprav, prodaja zemljevidov še zmeraj ni upadla. Statistiko verjetno dvigujejo tujci, ki morajo na poti iz nuje kupiti Zemljevid Slovenije ali taki, ki jim GPS odpove brez opozorila. Prav zaradi takih primerov je vedno zelo priročno, če imate na dnu prtljažnika skrit zemljevid, ki vas bo v takem primeru varno pripeljal domov.

Članki iz iste kategorije: