Katere so prednosti predporočnega fotografiranja?

Predporočno fotografiranje ponuja povsem drugačno izkušnjo kot poročno fotografiranje. Na poročni dan ne bosta imela veliko časa za izbiro lokacije in časa fotografiranja, saj je večina stvari organiziranih z mislijo na ženina in nevesto, ki morata biti prisotna pri vseh pomembnih dogodkih. Pri predporočnem fotografiranju pa sta lahko popolnoma sama in se lahko prilagajata svojim željam.

Predporočno fotografiranje kot dopolnitev poročne galerije

Z ustrezno izbiro poročnega fotografa lahko predporočno fotografiranje pomembno dopolni vajino poročno galerijo in omogoči, da poročne fotografije zasijejo v vsem svojem lesku. Poročni fotograf vedno pomaga parom pri organizaciji fotografiranja, saj ima več izkušenj in jim z veseljem svetuje.

Priprave na najlepši dan v življenju. Avtor: Vanessa Tivadar Photography

Pomoč pri izbiri časa in lokacije

Poročni fotograf vama lahko pomaga pri izbiri najprimernejšega časa v letu za predporočne fotografije. Medtem ko bosta imela na poročni dan le poletne fotografije, lahko predporočne fotografije posnameta tudi pozimi v snegu. Pomaga vama tudi pri izbiri lokacije, ki bo dostopna z avtomobilom, da se izognete radovednim očem, a hkrati dovolj blizu, da ne boste hodili predaleč. Svetuje vama tudi glede ure fotografiranja, ki lahko močno vpliva na energijo v fotografijah. Pri predporočnem fotografiranju lahko izbereta katerokoli lokacijo, ne glede na kraj, kjer bo potekala poroka. Če se poročita v Piranu, lahko predporočne fotografije posnameta na povsem drugem območju. Idej za lokacijo vama nikoli ne bo zmanjkalo, če bosta poslušala svoje želje.

Svobodna izbira letnega časa

Predporočno fotografiranje lahko načrtujeta popolnoma sproščeno in v skladu s svojim stilom, saj izbira letnega časa ni tako odvisna od vremena kot na poročni dan. Če vama je všeč zima, lahko brez skrbi načrtujeta zimsko fotografiranje. Medtem ko bi zimska poroka morda zahtevala drugačno organizacijo, se pri predporočnem fotografiranju ni treba omejevati. Poročni fotograf vedno spodbuja svoje pare, naj izberejo letni čas, ki najbolje opisuje njihovo zvezo. To je vajin dan in nastale bodo vajine fotografije, zato naj letni čas izraža vajino zgodbo.

Izbira optimalnega časa za fotografiranje

Pri predporočnem fotografiranju imate precej večjo fleksibilnost, kar zadeva čas dneva za fotografiranje. To je zelo pomembno, saj izbira prave ure lahko bistveno vpliva na kakovost fotografij. Če se fotografirate na sončen dan, se izogibajte poldnevu, še posebej poleti, ko je sonce najmočnejše. Sredi dneva sonce ustvarja močne, navpične sence, ki niso primerne za sproščeno fotografiranje para. Za boljše rezultate je idealna nežna svetloba, ki poudari vajino ljubezen in čustva. Zato izberite čas, ko je svetloba mehkejša, kot sta jutro ali pozno popoldne.

YouTube video

Prilagoditev oblačil za fotografiranje

Ena izmed prednosti predporočnega fotografiranja je svobodna izbira oblačil. Čeprav poročna obleka nosi posebno vrednost, imate pri predporočnem fotografiranju priložnost eksperimentirati z različnimi stili, ki se bolje prilegajo izbrani lokaciji. Na primer, za fotografiranje v hribih lahko izbereta bolj športna oblačila, medtem ko na morju lahke, zračne materiale, kot je lan. Tudi barva oblačil je pomembna in jo je dobro prilagoditi letnemu času in lokaciji, da bo vse skupaj usklajeno in estetsko.

Članki iz iste kategorije: