Hladno stiskana hrana za pse je primerna hrana za pse vseh starosti in pasem

Hladno stiskana hrana za pse v različnih okusih

Nekateri proizvajalci pasje hrane ponujajo tudi hladno stiskano hrano za pse. Takšna vrsta pasje hrane zagotavlja visoko kakovost svežih sestavin, ki so posušene na zraku in hladno stisnjene v pelete. Vsebuje več kot 60 ali 70 % svežega mesa, ne nabrekne v želodcu, ne vsebuje glutena, soje, pšenice in mlečnih izdelkov.

Hladno stiskana hrana za pse prav tako ne vsebuje barvil, konzervansov, umetnih dodatkov, polnil, ojačevalcev okusa, živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov. Vsi minerali in vitamini so naravni. Je brez gensko spremenjenih organizmov in je pod nenehnim laboratorijskim nadzorom.

Hrana za pse v petih različnih okusih

V primerjavi z briketi so peleti za pse veliko boljša izbira. Omenili smo že kar nekaj prednosti. Za vašega psa pa je ključno tudi to, da je kakovostna pasja hrana na voljo v več različnih okusih. Lahko bi se namreč zgodilo, da vašemu kužku določen okus ne bi prijal in precej zoprno bi bilo, da mu ne bi mogli ponuditi nečesa drugega.

YouTube video
Video: Razlika med hladno stiskanimi peleti in briketi

Vrhunski proizvajalci hladno stiskane pasje hrane ponujajo izdelke v vsaj petih različnih okusih. To so na primer piščanec, govedina, jagnjetina, losos in kunec. Hladno stiskana pasja hrana vključuje le kakovostno vrsto piščančjega mesa, ki je primerna tudi za prehrano ljudi. Takšna pasja hrana vključuje samo piščančje meso in ne celega piščanca s kožo, drobovino, perjem, kljunom. K mesu je lahko dodan še neoluščen oves, riž ali pa koruza. Vsa omenjena žita so nežno pokuhana na pari. Težko prebavljivi deli so odstranjeni.

Vitamini in minerali v prehrani za pse

Hladno stiskana pasja hrana je dobra izbira tudi zato, ker je izjemno bogata z vitamini in minerali. Zaradi prisotnosti izključno naravnih mineralov in vitaminov ima takšna vrsta pasje hrane rok uporabe pol leta od proizvodnje. V takšni hrani namreč ni prisotnih nobenih konzervansov, prav tako ne ojačevalcev okusa, barvil ali polnil.

Pes je koreje
Hladno stiskana hrana za pse vsebuje tudi vitamine in minerale

Proizvajalec kakovostne hrane za kužke pri izdelavi uporablja zelenjavo, sadje, začimbe in zelišča, na primer rožiče, korenje, pivski kvas, banane, šipek, peteršilj, preslico, črne maline, artičoke, izvleček morskih alg, regrat. Tovrstna hrana za pse vključuje tudi optimalen delež hladno stiskanega lososovega olja. Zanj pa vemo, da je izjemno bogat vir omega 3 ter omega 6 maščobnih kislin.

Ima vaš hišni ljubljenček težave z zdravjem? Preberite članek, ki opisuje kakšna je pravilna uporaba CBD izdelkov za živali.

Članki iz iste kategorije: