Vabe za divje svinje so na voljo v različnih vrstah

Lov na divje prašiče s pomočjo vab

Pri nas divji prašiči poseljujejo listnate in mešane gozdove, prav tako jim ustrezajo obsežnejša močvirja. V gorah pa živijo vse do gozdne meje. Praviloma so tovrstne živali previdne in razumne. Aktivne so zlasti ponoči. So vsejedi, večinoma pa se prehranjujejo zlasti s podzemnimi deli rastlin ter plodovi. Družijo se v tropih, odrasli merjasci pa so samotarji. Tropu se približajo le v času parjenja – od novembra do januarja. 

Lov na divje svinje poteka lahko na različne načine – tudi s pomočjo učinkovitih vab. Med našimi lovci lov na divje svinje z vabami ni zelo razširjen. Kljub temu pa številna podjetja ponujajo učinkovite vabe za divje svinje. Takšne vabe se najpogosteje uporabljajo za posnemanje zvokov krmljene živali.

Vabe za divje merjasce v obliki spreja

Vabe za divje svinje so na voljo v različnih vrstah. Ena od možnosti so vabe v obliki spreja. Gre za sintetično obliko urina, ki z aromo pritegne ter vzbuja radovednost divjih svinj. Urin se lahko preprosto poprši na podplate obuval. Vonj se tako nanese na pot, kamor želite privabiti živali. Sicer pa izdelek lahko uporabite tudi na grmovju, grmičevju ter na podobnih predelih.

Vabe za divje svinje na deblu drevesa
Vabe za divje svinje se nanašajo neposredno na deblo drevesa

Odlična vaba za divje prašiče je tudi posebna vrsta hrane v obliki zrn. Hrana za lov živali privlači z izjemno močnim in specifičnim vonjem. Močni ojačevalec okusa jih po zaužitju zadržuje na želenem mestu. Tovrstne vabe za divje svinje so tako močne in učinkovite, da živali lahko skopljejo tudi do 1 meter globoko jamo, samo da bi prišli do zrn. Divji prašiči bodo na mesto vabe hodili več dni zapored.

Nakup vab za divje živali

Vabe za divje svinje in drugo vrsto divjadi vam so vam na voljo v specializiranih prodajalnah, kjer lahko kupite še druga sredstva in izdelke. S kakovostnimi izdelki si lahko pomagate pri lovu. Ker so divje živali včasih nepredvidljive in jih je zato toliko težje ujeti, morajo biti sredstva še toliko učinkovitejša, vi pa pri lovu iznajdljivi, natančni, dosledni.

YouTube video
Video: Prikaz kako deluje vaba za divje svinje, ki se nanese na deblo drevesa

Dobra ponudba izdelkov za divje živali vam je na voljo tudi v spletni prodajalni, kjer jih lahko kupite po dostopnejših cenah. Na spletu so vam prav tako na voljo številni koristni nasveti, kako se najuspešneje spoprijeti z lovom na divje živali.

Članki iz iste kategorije: