Cena poročne fotografije

Poročna fotografija je ena izmed tistih stvari, pri kateri večina poročnih parov ne želi varčevati. Razlog za to je preprost: poročni fotograf ima pomembno vlogo pri ovekovečenju posebnega dne, ki si ga želita zapomniti vse življenje. Povprečen par se odloči nameniti med 500 in 1500 evri za fotografiranje porok, kar pomeni, da je povprečna cena okoli 900 evrov. Zanimivo je, da je bila lansko leto povprečna cena še nekoliko nižja, znašala je 800 evrov, kar pomeni, da so slovenski poročni fotografi svoje cene dvignili za 9%. Poleg tega se napoveduje, da bo v naslednjih treh mesecih vsak četrti poročni fotograf zvišal svoje cene. Zato je smiselno razmišljati o načinih, kako zmanjšati stroške poročne fotografije, vendar brez ogrožanja kakovosti spominov.

Poročna pravljica: lepota in ljubezen v vsaki sliki. Foto: Vanessa Tivadar Photography

Kako poceniti poročno fotografijo in še vedno ohraniti spomine

Pričnite s tem, da določite svoj proračun za poročnega fotografa. Razmislite, koliko ste pripravljeni porabiti za to storitev. Če želite izkušenega profesionalca, se morate zavedati, da boste morali plačati povprečno ceno ali celo več. Če imate omejen proračun, razmislite o manj izkušenih profesionalcih. Vendar pa je pomembno, da realno ocenite, koliko si lahko privoščite, ne pričakujte, da boste veliko ceno profesionalca uspeli močno znižati.

Rezervirajte zgodaj.

Mnogi fotografi ponujajo zgodnje rezervacije s popusti, zato poskrbite, da boste fotografa rezervirali čim prej po določitvi datuma poroke. Tudi če popusta ne dobite takoj, se boste izognili morebitnim prihodnjim podražitvam. Tako manj znani kot priznani fotografi z leti dvigujejo svoje cene, zato zgodnja rezervacija lahko prihrani denar.

Plačajte vnaprej

Razmislite o možnosti plačila vnaprej, ki lahko prinese popust. Obvezno pa sklenite poročno pogodbo, ki vključuje načrte za morebitne nepredvidene okoliščine, kot so bolezen ali zaprtje fotografove dejavnosti. To bo varovalo vašo naložbo.

Najemite fotografa za manj časa

Zmanjšajte stroške poročnega fotografiranja z dogovorom za krajše število ur. Na primer, lahko se odločite, da fotograf ne bo prisoten pri pripravah neveste ali končnem delu sprejema. Namesto tega lahko družice in priče zajamejo nekaj fotografij. S tem prihranite čas in denar ter še vedno ohranite dragocene spomine na svoj poročni dan.

YouTube video

Pomembno je tudi vzpostaviti komunikacijo z ustvarjalcem že na začetku. Par naj izrazi svoje želje in postavlja čim več vprašanj. Poročni fotograf se vedno trudi vzpostaviti prijateljski odnos z mladoporočenci in jih ne le fotografirati ali snemati. Rezultati doslej so bili vedno zadovoljivi, saj si fotograf prizadeva, da pari na koncu resnično uživajo v končnem izdelku ter da jih njegovo delo in prijaznost osvojita.

Članki iz iste kategorije: