Poslujete v Sloveniji z odprtjem svojega podjetja

Odprtje podjetja in življenje v Sloveniji za tujce

Pri odprtju novega podjetja se veliko lastnikov sprašuje, ali morajo imeti tudi stalno prebivališče v Sloveniji in kako naj registrirajo davčno rezidentstvo. Pri stroških poslovanja želijo minimizirati odhodke in povečati prihodke. Velika večina tujcev se tako odloči za življenje v Sloveniji, saj selitev predstavlja veliko ugodnosti in malo pomanjkljivosti.

Svetovanje glede življenja v Sloveniji v izobilju

Stroški za življenje v Sloveniji niso visoki v primerjavi z okoliškimi državami. Ob selitvi iz Italije v Slovenijo se takoj opazi znatno znižanje obdavčitve. Nakup stanovanja, odprtje podjetja in postopno življenje v Sloveniji je možno izvesti z relativno nizkimi stroški.

Življenski stroški v Sloveniji

V kolikor za selitev najamete tudi svetovalno podjetje, boste na dolgi rok veliko prihranili. Svetovalno podjetje vam bo pomagalo pri odprtju bančnega računa, odprtju podjetja, oddaji davčne napovedi, najemu ali nakupu stanovanja ali hiše ter pri drugih zadevah, ki so povezane s selitvijo z Italije.

Svetovanje glede osnovnega prebivališča

Pri preučevanju načinov za znižanje življenjskih stroškov v Sloveniji se je potrebno odločiti tudi glede osnovnega prebivališča. Slednje je en izmed pogojev za registracijo prebivališča. Izbirate lahko med tremi možnostmi in sicer med nakupom, najemom in med pridobitvijo lastnika nepremičnine za registracijo prebivališča v njegovi nepremičnini.

YouTube video

Dolgoročno se vsekakor bolj izplača nakup nepremičnine, ki jo lahko sčasoma tudi oddajate ter prejemate mesečno najemnino. V kolikor razmišljate o najemu nepremičnine, pa razmislite tudi o tem, koliko dni mesečno nameravate preživeti v stanovanju. V kolikor boste večino časa odsotni, se najem izplača, v kolikor pa boste več časa v Sloveniji, kot v Italiji pa raje razmislite o nakupu nepremičnine.

Izbira delovnega mesta v Sloveniji 

Dodaten pogoj za registracijo prebivališča je tudi delovno mesto v Sloveniji. V kolikor imate pred registracijo prebivališča že odprto podjetje v Sloveniji in že poslujete v Sloveniji, to dejstvo samo sporočite tekom postopka registracije rezidentstva. V kolikor pred selitvijo še nimate zagotovljenega delovnega mesta pa lahko sklenete tudi prilagodljivo pogodbo, kjer kot samostojni podjetnik avtomatično pridobite delovno mesto v svojem podjetju. Pri vprašanjih glede poslovanja v Sloveniji in nižanja življenjskih stroškov, se obrnite na svetovalno podjetje, ki vam bo pripravilo celoten načrt.

Registracija davčnega rezidentstva 

Dodaten način nižanja stroškov za življenje v Sloveniji je tudi sprememba davčnega prebivališča. To pomeni, da iz na primer Italije preselite svoje poslovanje v Slovenijo. To storite v dveh korakih in sicer s pridobitvijo osnovnega prebivališča in dodatno s plačevanjem socialnih prispevkov v Sloveniji najmanj šest mesecev.

Članki iz iste kategorije: