Celostna grafična podoba

5 ključnih elementov celostne podobe podjetja

Proces oblikovanja celostne podobe podjetja je izjemno zahteven in tudi drag. Najprej je namreč potrebno najeti oblikovalce logotipa in barvnih shem ter izdelovalce spletne strani podjetja.

Toda logotip in spletna stran nista edini zadevi, ki jih morate urediti. Celostna grafična podoba podjetja je veliko več kot le to. Identiteta podjetja namreč sega še daleč izven okvirov teh dveh elementov.

Celostna grafična podoba

Zato je razumljivo, da tudi oblikovalci ne morejo v popolnosti oblikovati identitete. Prava identiteta podjetja in blagovne znamke se pokaže v očeh vaših strank, torej kako one vidijo vaše podjetje. Zato kljub temu, da sta spletna stran in logotip res ena izmed glavnih elementov podobe podjetja, obstaja še nekaj ključnih elementov, ki jih nikakor ne smemo spregledati.

Kateri so torej ti elementi?

Vizitka

Ta ni dobro, da je narejena na hitro in kot nakakšno nujno zlo, temveč mora poleg barve in logotipa podjetja izražati tudi kvaliteto vaših produktov oz. storitev. Kljub temu, da se vizitka sliši kot nekaj zastarelega, pa je še vedno najpogostejši in najhitrejši način izmenjave osnovnih informacij ob srečevanju potencialnih strank in poslovnih partnerjev izven podjetja. Pogled na vizitko, ki jo predate, mora prejemnika fascinirati.

Email

Podjetje mora oblikovati enoten podpis za vsa elektronska sporočila poslana iz podjetja s strani zaposlenih. To bo dalo podjetju večjo kredibilnost. Poleg tega pa bodo vaša elektronska sporočila takoj prepoznavna.

Delovno mesto

Stranke in poslovni partnerji pogosto obiščejo poslovne prostore podjetja. Zato ni potrebno posebno poudarjati, da logotip na steni in urejenost pisarn ter delovnega okolja podjetja zelo vpliva na obiskovalce podjetja. Prav tako pa vonjave, čistoča in zvoki v podjetju.

Služba za pomoč strankam

Vsi se zavedamo pomembnosti službe za pomoč strankam. Podjetje, ki ima to področje slabo urejeno je lahko podvrženo slabim odzivom strank, kar vpliva na reference podjetja in dolgoročno poslovanje. Obstajajo tudi stranke, ki se za podjetje (ne)odločijo ravno na podlagi izkušenj s službo za pomoč strankam.

Poslujete v Sloveniji z odprtjem svojega podjetja

Preberite si še članek z naslovom “Odprtje podjetja in življenje v Sloveniji za tujce”, kjer boste izvedeli vse o tem kakšni so življenski stroški v Sloveniji in kako poslovati v Sloveniji.

Obrazci

Ogromno podjetij uporablja nekakšne obrazce oz. vprašalnike s katerimi pridobivajo določene pomembne informacije o svojih strankah. Veliko podjetij na oblikovanje omenjenih formularjev ne polaga prevelike pozornosti. Toda tudi tovrstni obrazci, če želite, da vaša celostna podoba resnično izžareva profesionalnost, morajo biti oblikovani tako, da vsebujejo vse pomembne elemente podobe podjetja.

Celostna grafična podoba podjetja in blagovne znamke je stvar na katero mora biti podjetje pozorno ves čas. Če bi želeli tudi vaše podjetje “obleči” v CGP, kontaktirajte podjetje Logotip.si in z veseljem vam bodo pomagali.

Članki iz iste kategorije: