10 vrst bonusov za vaše zaposlene in kako se upoštevajo pri obračunu plač

Prav zaradi tega razloga si boste z dajanjem bonusa zaposlenim prislužili večje zaupanje in spoštovanje v vaši organizaciji. Poleg tega bo ta gesta prinesla zadovoljstvo zaposlenih na delovnem mestu, učinkovitost zaposlenih, ravni zavzetosti zaposlenih ipd.

Obstaja več načinov, kako ohraniti motivacijo in zavzetost zaposlenih, od zagotavljanja ustreznih spodbud do zagotavljanja občutka, da se zaposleni počutijo cenjene in ovrednotene.

Zaradi razumevanja razsežnosti teh pozitivnih učinkov na delovnem mestu je nujno, da razmislite o ustreznem bonusu za svoje delavce. Na srečo obstaja veliko vrst bonusov za zaposlene, med katerimi lahko izbirate. Oglejmo si nekaj teh v našem današnjem blogu.

Bonusi in obračun plač 

Pri obračunu plač ne obračunavamo le bruto plače, ampak tudi številne druge dohodke iz zaposlitve (regres, razne poračune, akontacije, variabilne dele, bonuse, božičnice in drugo). Od delodajalca pa je seveda odvisno, kakšne dodatke bo namenil svojim zaposlenim. V nadaljevanju predstavljamo 10 vrst bonusov, ki jih delodajalci lahko namenijo svojim zaposlenim.

YouTube video

Interni pravni akt Pravilnik o plačah

Seveda pa morate vse te bonuse upoštevati tudi v internem pravnem aktu Pravilnik o plačah, kjer poleg plače opredeljen in ovrednoten tudi posamezen bonus. Vaši kadrovniki morajo poskrbeti za njihovo ažurnost.

Največje bogastvo, ki ga mora vsako podjetje imeti za uspeh, je odlična ekipa. Ekipa mora biti zvesta, predana in predvsem motivirana, da vam prinese uspeh. Da bi dosegli vse to v delovni sili, je dajanje bonusov zaposlenim popolnoma primerno. Zato morate kot naslednje presenečenje ponuditi najboljše izmed velikodušnih bonusov zaposlenih. 

Članki iz iste kategorije: