Hitra izdelava ključev

Ključi se radi izgubijo, zato je dobro imeti na zalogi tudi kakšno rezervno kopijo, ki jo shranimo na varno mesto. Izdelava ključev za rezervo je vsekakor zelo pametna odločitev. Tako preventivno poskrbimo za to, da imamo pravi ključ vedno v rezervi, če ga slučajno izgubimo ali kam založimo. To velja tako za ključe od vhodnih vrat stanovanja ali hiše, ključe od garaže in lope za kolesa ali kolesarnice kot tudi za ključe vrat v poslovne objekte. Prav tako pa je treba za rezervo poskrbeti pri avtomobilskem ključu – ne le zato, ker ključ lahko izgubimo, ampak ga lahko po pomoti tudi zaklenemo v avto in tako ne moremo do njega.

Dobro je, če ima vsak od družinskih članov svoj ključ od vhodnih vrat, poleg tega pa mora biti vsaj en ključ še za rezervo. Najbolje je, če ga shranimo izven doma. Takoj, ko zamenjamo ključavnico oziroma kupimo nova vrata, je treba poskrbeti tudi za kakovostne kopije ključev. Če bomo z izdelavo odlašali, se nam namreč lahko zgodi, da se bomo nanjo spet spomnili šele takrat, ko bomo rezervni ključ nujno potrebovali, ker smo original izgubili.

Ključi pa se ne le izgubljajo, ampak tudi poškodujejo na različne načine. Marsikateri ključ se zlomi ali obrabi, tako, da se med odklepanjem in zaklepanjem začne močno zatikati., kar je zelo neprijetno. Ob zatikanju nas nenehno skrbi, ali bomo ključavnico sploh lahko odklenili. Zatikanje ključa je vsekakor znak, da ga je treba zamenjati za novega oziroma vsaj poskrbeti za rezervno kopijo. Za to poskrbi izdelava ključev, kjer nam po potrebi ključ lahko tudi popravijo. Izdelava ključev zaobsega:

  • ključe za vhodna in druga vrata
  • izdelava ključev, ki imajo ležeč profil
  • ključe za obešanke in ključavnice
  • izdelavo ključev za odpiranje pohištva
  • avto ključe za različne modele avtomobilov (tako navadne kot kodirane)

 

Članki iz iste kategorije: