Učenje jezikov

Učenje eksotičnih jezikov

Učenje tujih jezikov se začne že v prvih razredih osnovne šole, a nabor jezikov, ki se poučujejo, je razumljivo zelo omejen. Poudarek je na angleščini, ki velja za svetovni jezik, zato se poučuje skozi velik del izobraževalne poti, medtem ko se temu jeziku pridružijo še drugi, ki so primerni za naše okoliščine – nemščina, italijanščina, francoščina, španščina … Kdor bi se rad naučil kakšnega bolj eksotičnega jezika, pa mora počakati na študentska leta in se vpisati na ustrezen študijski program, lahko pa se obrne na jezikovne tečaje in podobna izobraževanja, ki so lahko prav tako uspešna pri poučevanju tujih jezikov.

Učenje jezikov

Ponudba zunaj šolskih zidov je seveda bistveno bolj pestra, saj z nekaj iznajdljivosti najdemo programe poučevanja praktično vsakega jezika, ki si ga lahko zamislimo. Učenje tujih jezikov je predvsem v domeni jezikovnih tečajev, tako tečaji za otroke pokrivajo vse mogoče jezike. Posebej priljubljena je v zadnjem času kitajščina, ki ni le zanimivost za ljubitelje azijskih kultur, temveč uporaben jezik za poslovneže in gospodarstvenike, ki poslujejo z Daljnim Vzhodom.

Prav njim bo prišla prav tudi japonščina, ki je prav tako priljubljena izbira ljubiteljev eksotičnih jezikov. V obeh primerih je učenje tujega jezika še posebej zanimivo, saj se spoznavajo pismenke, poleg tega pa tudi razlike v kulturi, ki so bolj ali manj povezane z jezikom. Ponudba tečajev je seveda še veliko bolj pestra, od latinščine in stare grščine do esperanta in drugih umetnih jezikov.

Uspešnost učenja tujih jezikov, še posebej eksotičnih, je odvisna od kakovosti tečaja, zato se je treba odločiti za profesionalnega izvajalca, ki bo zagotovil usposobljene pedagoge in ustrezno učno okolje.

Članki iz iste kategorije: