spletno gostovanje

Kaj omogoča spletno gostovanje?

Ko se boste odločili izdelati svojo spletno stran, boste med drugim morali poskrbeti tudi za spletno gostovanje. Takšna storitev vam bo v osnovi omogočala, da bo lahko kdor koli dostopal do vaše spletne strani in si ogledoval njene vsebine. Ravno tako se v paket gostovanje spletnih strani shranjuje elektronska pošta, ki je ustvarjena na domeni.

Lahko rečemo, da je gostovanje internetnih strani kot dom na spletu. Pri izbiri ponudnika takšne storitve pa je seveda treba biti precej pozoren. Na voljo so različne vrste spletnega gostovanja oziroma web hostinga.

Izbira primernega ponudnika spletnega gostovanja

Kako pomembna je izbira dobrega ponudnika za web hosting, boste verjetno najbolje spoznali šele tedaj, ko boste potrebovali kakšno pomoč. Dober ponudnik vam bo zagotovo pomagal na vsakem koraku in v najkrajšem možnem času rešil težavo.

gostovanje internetnih strani
Dober ponudnik za gostovanje internetnih strani vam bo zagotovo pomagal na vsakem koraku in v najkrajšem možnem času rešil težavo.

Predvsem pazite pri omejitvah gostovanja spletnih strani. Ponudniki so pri tem lahko zelo zavajajoči. Preverite, ali ste omejeni s količino datotek v paketu, ki ste ga izbrali. Čeprav je na voljo ogromno prostora, boste morda prej ko slej potrebovali večji paket internetnega gostovanja.

Izbira brezplačnega web hostinga

Pri izbiri gostovanje internetnih strani boste opazili, da je na voljo tudi brezplačno gostovanje. Zavedati pa se morate, da vam takšno gostovanje pravilno ne nudi vse potrebno, da bi bili na spletu lahko dovolj uspešni.

YouTube video
Ali je BREZPLAČNO gostovanje dobro? Pazite, da vključuje tudi SSL certifikat.

Velika verjetnost je, da bo pri izbiri brezplačnega gostovanja vaša spletna stran delovala precej počasneje. Možno je tudi, da vam bodo namestili oglasne pasice in še druge škodljive skripte. Splača se poseči po drugih vrstah, ki so lahko cenovno povsem dostopne. Vrhunski web hosting vam je namreč na voljo že za samo nekaj evrov na mesec.

Članki iz iste kategorije: