Gostovanje lastne prve spletne strani

Če smo se komaj odpravili na pot izdelave svoje lastne spletne strani, potem so nam morda mnoge stvari še neznane. Res je, da v današnjem svetu potrebujemo prisotnost na spletu, če želimo doseči čim večji krog ljudi. Lahko imamo trgovino, kjer prodajamo izdelke ali pa kaj drugega – važno je, da vstopimo v svetovni trg, kjer je izjemen potencial. Še preden pa bomo lahko naredili karkoli od zgoraj naštetega, bomo potrebovali gostovanje spletne strani

Strežnik hrani vse naše podatke

Vsi podatki naše spletne strani se nahajajo na strežniku. To je močan računalnik, ki je namenjan gostovanju naše spletne strani. Lahko bi rekli, da je to tudi fizični naslov naše spletne strani, saj so vsi podatki shranjeni na njemu. 

Poznamo različne vrste gostovanja, ki so:

Deljeno

Ta način uporabljajo majhne spletne trgovine ter drugi projekti, ki ne potrebujejo veliko moči. Tukaj si delimo strežnik in njegovo pasovno širino ter druga sredstva z mnogimi uporabniki.

Strežnik
Vsi podatki naše spletne strani se nahajajo na strežniku.

VPS ali virtualno

Izredno prilagodljiv način za gostovanje spletne strani, ki je bolj varen, kot deljeni. V tem načinu se naša spletna stran nahaja v virtualnem okolju Windows ali Linux, ki je popolnoma ločeno od drugih uporabnikov.

Namensko

To je izredno hiter stražnik, ki ga v celoti zakupimo za svoje potrebe. To potrebujejo večinoma večja podjetja in projekti, kjer pričakujemo ogromen obisk spletne strani.

V oblaku

Gostovanje spletne strani se izvaja na več strežnikih, ki sodelujejo med seboj, da si delijo breme. To je najnovejši način gostovanja, ki pa je tudi najdražji za vzdrževanje, vendar je idealen za poganjanje kompleksnih spletnih strani.

Preberite si še naslednji članek: Kloniranje diska omogoča velik prihranek pri času v najrazličnejših situacijah

V primeru da kupujemo nov in večji disk in ne bi radi na novo inštalirali celotnega operacijskega sistema, nam lahko kloniranje diska prihrani veliko časa. 

Ponudnik spletnega gostovanja

Spletno stran lahko gostujemo na mnogo različnih načinov, vendar je najbolje, če zaupamo to profesionalcem. Na spletu imamo ogromno število različnih podjetij, ki nam nudijo storitev gostovanja spletnih strani. Priporočamo obisk spletne strani priznanega in profesionalnega podjetja, kot je www.domovanje.com, kjer imajo poleg gostovanja spletnih strani na voljo tudi izjemno strokovno pomoč.

YouTube video

Pomoč strokovnjakov nam pride prav, če se lotimo novega projekta in še nismo popolnoma seznanjeni z delovanjem naše spletne strani. Tako lahko lažje poskrbimo za stvari, kot so:

  • Namestitev Wordpress, Magento, Joomla in drugih platform
  • Namestitev vseh vtičnikov, ki jih potrebujemo za delovanje spletne strani
  • Lažja skrb za varnost, kot je uporaba SSL certifikata, HTTPS zavarovane povezave ter požarnega zidu

Izbira primernega paketa

Naš ponudnik spletnega gostovanja bo imel na voljo različne pakete. Te se razlikujejo glede na različne lastnosti, kot je hitrost strežnika, količina prostora, število podatkovnih baz in podobno. Priporočamo, da skrbno raziščemo vse funkcije, ki jih bomo potrebovali za našo spletno stran in izberemo primeren paket. V večini primerov se paket lahko nadgradi na boljšega ali manj zmogljivega, ko to potrebujemo.

Članki iz iste kategorije: