Reseller gostovanje za izdelovalce strani

Če želijo izdelovalci spletnih strani dobro zaslužiti, morajo izdelati čim več spletnih strani in zanje tudi čim več iztržiti. Konkurenca na trgu dela je na tem področju zelo huda, saj spletne strani ne izdelujejo zgolj velike agencije, temveč tudi samostojni podjetniki in posamezniki. Da praktično vsi iščejo nove načine zaslužka, zagotovo ne preseneča. Tako poleg izdelave spletnih strani pogosto nudijo tudi optimizacijo, oglaševanje, vzdrževanje strani, pisanje besedil, programiranje in podobno.

Ni pa veliko podjetij, ki bi poleg tega nudila še reseller gostovanje, s katerim je prav tako mogoče dodatno zaslužiti.

Kako deluje reseller gostovanje?

Razlaga reseller gostovanja je povsem enostavna. Pri ponudniku gostovanja zakupimo reseller paket in z njim pridobimo določen prostor na strežniku. Denimo, da z nakupom paketa pridobimo 30 GB strežniškega prostora. Poleg tega pridobimo tudi dostop do nadzorne plošče, v kateri lahko zakupljen prostor razdelimo na manjše enote. Tako kreiramo manjše pakete gostovanja, te pa prodajamo svojim naročnikom. Več o tem, kaj je reseller gostovanje, boste izvedeli s klikom na povezavo.

Reseller gostovanje

Če ostanemo kar pri primeru s 30 GB prostora, bi lahko npr. izdelali 30 manjših paketov, vsak izmed njih pa bi imel 1 GB prostora. In če manjšim paketom nastavimo ustrezno ceno, lahko z nadaljnjo prodajo tudi dobro zaslužimo. Še posebej, ko končnim naročnikom spletno gostovanje zaračunavamo na mesečni bazi, ne pa na letni. Marsikdo je namreč za prostor na spletu pripravljen plačevati po 5 € na mesec, medtem ko se mu 60 € na leto zdi absolutno preveč.

V čem se torej razlikujeta klasično in reseller gostovanje?

Glavna razlika je vsekakor v tem, da naročnik pri reseller gostovanju pridobi dostop do nadzorne plošče, kjer lahko ustvarja poljubne pakete. Zelo priljubljena je nadzorna plošča WHM, saj velja za izjemno dodelano, uporabno in hkrati preprosto za uporabo. Druga razlika pa je v zmogljivosti – reseller gostovanje spletnih strani običajno vključuje več prostora na strežniku, obenem pa je na voljo tudi več drugih strežniških resursov. Če bi klasične in reseller pakete gostovanja primerjali cenovno, pa bi seveda opazili, da so slednji dražji.

YouTube video

Ste spletna agencija, ki na dnevni bazi izdeluje spletne strani? Razmislite, da bi v nabor storitev dodali še reseller gostovanje, saj boste svojim strankam lahko ponudili celostno storitev za spletno predstavitev, hkrati pa še zaslužili.

Članki iz iste kategorije: