Domene

Domene

Z več kot 1000 registriranimi domenami ima med ponudniki domen največji delež v državi. V številkah niso zajete domene, ki so jih fizične in pravne osebe registrirale v tujini. »O teh številkah lahko samo ugibamo, gotovo pa takih registracij ni malo,«. Edini uradni vir je statistika registriranih domen.  Uradne statistike o preostalih domenah so težko dosegljive, saj bi bilo treba pridobiti podatke od vsakega registrarja posebej.

Domene

Pri njih je registriranih tudi okrog sto domen z bolj »eksotičnimi« končnicami, kot so na primer Belorusija, Turčija, Bolgarija, Ciper, Nova Zelandija, Venezuela, Južna Afrika, Argentina, Japonska, Irska, Francija, Grčija, Hong Kong ali Liectenstein. Nekaj čez 200 domen tudi gostuje na spletnih strežnikih ponudnika.

Dejavnosti podjetja sistemizirali v šest bistvenih področij: registracija domen, gostovanje spletnih strani, webdesign (izdelava spletnih aplikacij in grafično oblikovanje), e-poslovanje, optimizacija spletnih strani, spletno oglaševanje in postavitev strežnikov.  Končni rezultat vrednotimo po zadovoljstvu naročnika.V prihodnje bomo še večji poudarek dajali ustvarjanju spletnih vsebin: portalov, vortalov in spletnih skupnosti.

Velik del delovanja podjetja vezan na izdelavo spletnih trgovin, s katero se ukvarjajo že sedem let. To so v bistvu modularne aplikacije, zato je dodajanje funkcionalnih rešitev hitro, zanesljivo in poceni. Velik pomen pripisujejo varnosti strank. Na protivirusnih filtrih spletnih in poštnih strežnikov, katere upravljajo, se je do konca februarja ujelo že več kot dva milijona računalniških virusov in črvov. Od takrat je število na mesec prestreženih škodljivih datotek bistveno upadlo, čeprav se je promet skorajda potrojil. Drugače je z neželeno elektronsko pošto (spamom). Sporočil, ki so bila označena kot neželena, je dobra tretjina, to pa je še kljub vsemu enkrat manj od svetovnega povprečja, ki je menda 60 odstotkov.

Za izdelavo spletnih strani potrebujemo tudi psd razrez.

Članki iz iste kategorije: