Idealna domena za poslovanje na Hrvaškem

Poslovanje preko spleta je vedno bolj popularno za mnogo podjetnikov. To se še posebej opazi v državah, ki imajo veliko potenciala za iskanje novih strank. Hrvaška predstavlja enega izmed teh trgov z izrednim potencialom. Tako je za domača in tuja podjetja izredna priložnost carnet domena. Ta je brezplačna za domače podjetnike in fizične osebe na Hrvaškem, vendar jo lahko uporabijo tudi podjetja iz Evropske regije. Pri tem pa je seveda dobro, če poznamo, kakšne se naše možnosti za registracijo.

Domena z dolgo tradicijo

Dejstvo je, da popularni spletni brskalniki dajejo večji pomen domenam z dolgim obstojem. S tem je mišljeno to, da obstajajo na tržišču že dalj časa. Carnet domene imajo dolgoletno tradicijo obstoja. Na voljo so že od leta 1993. To pomeni, da uživajo veliko mero zaupanja od brskalnikov in od strank. 

Zaupanje je ena izmed ključnih lastnosti prodaje preko spleta. Če se naključni obiskovalci in stranke počutijo varne na naši strani, je veliko večja možnost, da bodo opravili nakup. To je tudi razlog, da je izbira domene carnet za Hrvaški trg odlična naložba.

Boljša optimizacija rezultatov iskanja

Izdelava spletne strani za naše podjetje je le eden izmed mnogih korakov, ki jih moramo opraviti, da ostanemo konkurenčni. Morda je najpomembnejša optimizacija same spletne strani. Tako morajo biti opisi artiklov in storitev pregledni in dobro izdelani. Pri tem pa ima carnet domena izredno težo. Temu je tako, saj domene s tradicijo dvignejo našo stran v iskalnih rezultatih. Pri izbiri carnet domene bomo tako uživali višjo uvrstitev po ključnih besedah v popularnih brskalnikih. S tem bo konverzija obiskovalcev v kupce višja. To pa nam bo omogočilo, da naše podjetje hitreje raste.

YouTube video

Končnice carnet domene

Vrhovni registrar za Hrvaške domene se nahaja v Zagrebu. Ta pa odloča o vseh pravilih, kar se tiče carnet domen. Na voljo imamo dve različici omenjene domene, ki pa sta:

Domena .hr

To je lokalna domena za poslovanje v Hrvaški regiji. Uporabljajo jo lahko fizične in pravne osebe, ki imajo OIB številko. Obstaja brezplačna in plačljiva .hr domena.

Domena .com.hr

To je odlična domena, če želimo poslovati na Hrvaškem, obenem pa tudi v drugih državah Evropske unije. Domene .com.hr obstaja samo v plačljivi obliki.

Brezplačna in plačljiva domena carnet

Carnet je edini registrar za brezplačne .hr domene. Lahko jih izberejo fizične in pravne osebe, ki imajo stalno prebivališče oziroma podjetje na Hrvaškem. Pravne osebe iz drugih držav, pa potrebujejo imeti registrirano podjetje, ki deluje na Hraškem. Te domene so za tuja podjetja plačljiva. Možno pa je, da preko spletne strani www.plus.hr kupimo carnet domeno, neglede na to, kje se nahaja naše podjetje. Na omenjeni strani lahko izbiramo med kvalitetnimi paketi gostovanja, kot tudi opravimo nakup domene .hr ali .com.hr.

Članki iz iste kategorije: