Ogrevanje Koper

Ogrevanje na območju Kopra

Primorska ima srečo, saj zaradi toplejšega podnebja ogrevanje predstavlja mnogo manjši strošek ogrevanja kot v preostalih delih Slovenije. A žal vreme ni tako prizenesljivo, da ogrevanje sploh ne bi bilo potrebno. Kakšne so torej opcije za ogrevanje v Kopru?

Ogrevanje Koper

Nekatera naselja imajo dostop do daljinskega ogrevanja in običajno je na teh področjih to edini možen in tudi stroškovno smiselen način. Prav tako je pogosto racionalna opcija priklop na plinsko omrežje in ogrevanje s plinom, kjer je to seveda mogoče. A žal nekateri deli Kopra, predvsem pa okoliške vasi, nimajo niti dostopa do plinskega omrežja niti do daljinskega ogrevanja. Kaj storiti v tem primeru?

V tem primeru obstaja nekaj možnosti. Ena je ogrevanje s kurilnim oljem, ki pa velja za najdražjo rešitev, hkrati pa cene zaradi rastočih cen nafte ter novih in novih dajatev iz leta v leto rastejo. Prav zato se le še redki odločajo za investcijo v takšne sisteme. Podobna opcija je utekočinjen plin, ki vam ga dostavijo na dom – v tem primeru je cena plina zelo visoka in odločitev spet ni tako upravičena kot v primeru priklopa na plinsko omrežje.

Ostaneta pa še dve mnogo cenejši opciji. Ogrevanje na drva ter ogrevanje na pelete. Ogrevanje na drva je seveda običajno najcenejša opcija, vendar je pri današnjem napornem življenskem stilu težko redno skrbeti za nalaganje na ogenj. Veliko bolj udobna odločitev je investcija v kotel na pelete. Le-ta se samodejno regulira in avtomatsko dozira pelete. Edino delo, ki ga imamo, je redno čiščenje peči (vsake nekaj dni) ter polnenje zalogovnika (odvisno od velikosti in porabe).

Članki iz iste kategorije: