Družbena omrežja niso vse

Danes se velik del spletne komunikacije z javnostjo odvija preko družbenih omrežij. Ta so v današnjem svetu vsekakor zelo pomembna za spletni uspeh, a še vedno je pomembno imeti tudi dobro spletno stran, s katero se predstavimo svetu. Izdelava spletnih strani je tako nujna tudi v časih, ko največ časa na spletu preživimo na družbenih omrežjih. Spletna stran tako predstavlja nekakšno bazo, kjer so zbrane vse potrebne informacije o nas, o našem podjetju in dejavnosti. Pomembno pa je tudi to, da tam uporabniki najdejo dodano vrednost, ki je na družbenih omrežjih ne morejo dobiti.

Izdelava spletnih strani z dodano vrednostjo

Kakšno dodano vrednost lahko omogoči kakovostna izdelava spletnih strani? Najbolj pomemben je vsekakor koncept. Treba je premisliti o tem, kaj s spletno stranjo želimo doseči in temu mora biti prilagojena tudi izdelava spletnih strani. Da bo lažje razumljivo, podajmo primer. Pri spletni trgovini je recimo cilj jasen: doseči želimo čim večjo prodajo. Že pri načrtovanju spletne trgovine je zato treba premisliti o tem, na kakšen način nagovoriti obiskovalce in kako jih prepričati v nakup. K temu lahko pripomore že struktura spletne strani, dobra navigacija oziroma meniji, izbrane barve in fotografije ter še marsikaj drugega, seveda tudi hitrost nalaganja spletne strani, zato je še posebej pomembno kvalitetno spletno gostovanje. Poleg tega pa je treba pri še tako prodajno usmerjeni strani treba obiskovalcem ponuditi tudi kaj brezplačnega. To so lahko aktualne novičke, informativni zapis na blogu ali recimo e-knjiga o določeni tematiki.

Naj se glas o vas razširi na vse strani

YouTube video

Z aktivnostjo na družbenih omrežjih lahko naredite zelo veliko za promocijo sebe in svoje spletne strani. Ko imate enkrat izdelano kakovostno spletno stran, jo je veliko lažje promovirati. Lahko promovirate dodatno vrednost na spletni strani, novo vsebino in različne zanimivosti. Link na kakovostno vsebino tudi veliko hitreje postane viralen in se razširi po družbenih omrežjih. Zato je vsekakor pomembno imeti kakovostno spletno stran, ki jo lahko s ponosom pokažete javnosti. Če namreč vzbudite pozornost nekoga z objavo na družbenih omrežjih, bo zagotovo želel obiskati tudi vašo spletno stran. Zelo pomembno je, da ta na obiskovalca naredi dober vtis, saj to vzbudi zanimanje za vas in vam prinese več konverzij, več posla, več uspeha.

Članki iz iste kategorije: