Izdelava spletnih trgovin, ki pritegnejo kupce

Kadar je potrebna izdelava spletnih trgovin, s katerimi želimo povečati obseg svojega poslovanja, ali pa nameravamo uporabljati spletne trgovine kot svoj glavni vir dohodka, se je potrebno z izvajalcem dogovoriti tako glede samega izbora spletne trgovine kot glede funkcij oziroma modulov, ki naj bi jih ta vsebovala, poleg tega pa tudi glede oblikovanja.izdelava-spletnih-trgovinKar se tiče samega programerskega dela, ki ga zahteva izdelava spletnih trgovin, je najprej potrebno poskrbeti za tiste osnove, ki jih potrebuje vsaka spletna trgovina. Nato pa se vključuje tudi specifične zahteve, ki so lahko tako funkcionalne kot oblikovne, odvisne pa so predvsem od narave naše ponudbe ter seveda od naše ciljne skupine.

Izdelava spletnih trgovin z mislijo na ugajanje strankam

Izdelava spletnih trgovin bi bila povsem preprosta, če se ne bi ob izdelavi vedno ukvarjali tudi s tem, ali bodo posamezne stvari tudi delovale tako, da bodo prinesle rezultat. Konkurenca je namreč huda in uporabnikom strani je treba znati ravno prav pihati na dušo, da jih premamimo k nakupu. Biti jim moramo všeč! Za to lahko poskrbimo z dobro ponudbo in ugodnimi cenami, lahko pa nam pomaga tudi sama izdelava spletnih trgovin.
Na kaj je treba pomisliti, ko se pričenja izdelava spletnih trgovin?

Nasveti za najbolj učinkovite trgovine

YouTube video

1. Trgovina mora biti zastavljena tako, da so v njej vse stvari čim bolj povezane – preveč klikov, da pridemo od enega do drugega izdelka, lahko uporabnika že razjezi. Navigacija naj bo torej enostavna in hitra.
2. Bi radi imeli stran polno grafičnih okraskov? Tudi v primeru, daje trgovina namenjena ženskam, ne pretiravajte – izdelava spletnih trgovin se mora osredotočiti tudi na to, da se stran hitro nalaga, kar pomeni, da je boljšega več besedila in manj grafike.
3. Imate radi barve? Držite se skromnosti in preprostih barvnih shem oziroma pravila, da je najboljša barvna shema tista, pri kateri se besedilo najlaže bere.
4. Ne bodite sitni s »pop-up« okni. Za uporabnika je prav nadležno, da se skoraj po vsakem kliku pojavi preko želene vsebine oziroma destinacije okno, ki ponuja to ali ono.
5. Izdelava spletne trgovine je namenjena trgovanju – torej naj bo vsak element na strani usmerjen k temu, da pomaga prodajati.
6. Za tiste bolj radovedne in navdušene nad vašo ponudbo, dodajte tudi informativne vsebine – članke s testi proizvodov, intervjuje, nasvete in podobno.

Članki iz iste kategorije: