Kartuše Canon

kartuse-canon

Če doma uporabljate tiskalnik, je ta verjetno tako imenovani »ink jet« tiskalnik, ki za tisk uporablja kartuše. S temi se preko leta nabere kar nekaj stroškov, saj se kartuše hitro izrabijo oziroma v njih zmanjka barvila.Pri nakupu tiskalnika tako velja razmisliti tudi o tem, kakšen bo strošek z nakupom kartuš in kakšna je njihova zmogljivost, prav tako pa je pomembno, kako pogosto tiskamo in za kakšne namene – včasih je namreč tudi za domačo uporabo bolje kupiti laserski tiskalnik, za katerega se uporabljajo tonerji, ki so veliko bolj »vzdržljivi«. Še zlasti to velja, če večinoma ne potrebujete barvnega tiska.

Kartuše Canon – prednosti

1. Za tiskalnike Canon so vam na voljo kartuše, ki običajno ustrezajo različnim modelom Canonovih tiskalnikov, tako da je z nakupom in zamenjavo čim manj težav. Tudi v primeru, da imate doma ali v pisarni dva ali več različnih modelov tiskalnikov Canon, lahko pri teh uporabljate enake kartuše – če imate kartušo ali dve na zalogi, je povsem vseeno, v katerem tiskalniku je potrebna menjava, saj to sploh ni pomembno.
2. Barvne Canonove kartuše lahko pri tiskanju fotografij kar hitro izpraznite, zato se vselej priporoča, da vsaj pri tiskanju besedilnih datotek tiskalnik nastavite tako, da za tisk črnega besedila ne uporablja barvne kartuše, temveč tiska zgolj s črno. Tako boste barve lahko prihranili in si tudi zmanjšali stroške oziroma bo zamenjava kartuš potrebna manj pogosto.
3. Originalne kartuše Canon (toner123.si) res stanejo nekoliko več kot ustrezne kartuše drugih proizvajalcev, vendar pa vam zagotavljajo, da boste z njimi lahko natisnili več, prav tako pa je barvilo v njih idealno prav za vaš tiskalnik Canon, kar pomeni, da dolgoročno ne bo prihajalo do težav in okvar.
4. Za Canon lahko dobite tudi kartuše, ki so ponovno napolnjene. Uporabo vam odsvetujemo. Barvilo je v tem primeru slabše od originala, količina natisnjenih strani pa se prav tako zelo zmanjša – raje torej plačajte nekoliko več za originalno kartušo Canon, pa boste gotovo bolj zadovoljni. Ko boste preračunali, koliko strani ste natisnili, boste ugotovili, da ste dejansko z originalom dobili kartušo, ki je cenejša.

Kje kupiti kartuše Canon?

YouTube video

Najbolje je, da poceni kartuše kupujete pri specializiranih prodajalcih, saj tako veste, da kartuša ni stala na polici že nekaj let in je bila hranjena v primernem prostoru. V splošnih prodajalnah, ki ponujajo kartuše v manjših količinah, se včasih namreč tudi zgodi, da so te na polici, na kateri jih ves čas močno greje sonce, kar zagotovo vpliva na kakovost kartuše. Priporočamo vam, da za najboljšimi venami pobrskate po spletu – primerjajte specializirane trgovce med sabo in poiščite Canon kartuše pri tistem, ki jih ponuja v akciji oziroma vsaj za nekaj evrov manj – s to razliko lahko že plačate poštnino.

Članki iz iste kategorije: