Prednosti svetil, ki jih napaja sonce

Zadnja leta je solarna tehnologija močno napredovala. Uporablja se v avto industriji, osvetljevanju cest in vrtov ipd. Solarna svetilke so tako postale nekaj povsem vsakdanjega. Temu je tako, saj imajo mnogo prednosti pred klasičnimi svetili. Dolga življenjska doba, močna osvetlitev, brez potrebe po vzdrževanju in druge lastnost naredijo omenjena svetila odlična za uporabo v zunanjih prostorih. V našem vrtu lahko z njimi ustvarimo popolnoma drugačen izgled. Poleg tega pa je dobra osvetlitev pomembna na zgradbah, ki jih imamo na vrtu, kot so barake, paviljoni, pesjaki ipd.

Prihranimo pri stroških elektrike

Solarne svetilke delujejo preko sončnih celic. Tako lahko sončno svetlobo spremenijo v električno energijo, ki jo shranijo v vgrajen akumulator oziroma baterijo. To pa je popolnoma brezplačno, saj je celoten proces popolnoma neodvisen od električnega omrežja. Tako lahko osvetlimo zunanje prostore, kot je vrt, garaža in balkon popolnoma brezplačno

Solarne svetilke se avtomatsko polnijo preko kateregakoli vira svetlobe. To pa omogočajo fotovoltaične celice, ki samodejno napolnijo baterijo. Tako bomo lahko koristili prednosti, kot so:

  • V zunanjih prostorih ne bomo potrebovali nameščati električnih vtičnic
  • Mesečni račun za elektriko se bo občutno znižal
  • Brez potrebe po polaganju električnih kablov okoli hiše za osvetljevanje

Solarna svetila so zelo učinkovita

Samodejno polnjenje baterije preko sončne svetlobe je zelo priročna lastnost solarnih svetil. Energija, ki se nabira v akumulatorju skozi dan je zadovoljiva za več ur ustvarjanja svetlobe. Tako se svetilo dovolj napolni čez dan, da lahko brez težav deluje skozi celo noč. Vgrajeni senzorji pa zaznajo, kdaj se mora luč prižgati ali ugasniti. To pa pomeni, da ne bomo potrebovali ročno prižigati in ugašati svetil okoli naše hiše. Tako prihranimo čas in energijo, ki ju lahko porabimo za druga opravila.

YouTube video

Dodajmo malo elegance našemu vrtu

Moderna solarna svetila so narejena tako, da izgledajo elegantno v vsakem okolju. Na voljo za nakup imamo različne stile in oblike svetil. Izbiramo pa lahko tudi med različnimi jakostmi samega svetila, moči akumulatorja ter dodatnih funkcijah. Dejstvo pa je, da s primerno osvetlitvijo lahko ustvarimo izredno čudovito atmosfero v zunanjih delih naše hiše. 

Omenjena svetila pa imajo še eno zelo pomembno komponento. To pa je varnost. Ker bo okolica naše hiše ponoči osvetljena, bo to odvrnilo nepovabljene goste od naše nepremičnine. Če pa se bomo kdaj odločili za prodajo hiše, pa bodo svetila povečala njeno vrednost.

Breztežavna namestitev

Postavljanje klasičnih luči je lahko zelo drag podvig. Velikokrat je potrebno vrtati v beton in polagati električni kabel. To pa je lahko dokaj draga investicija. Solarna svetila pa lahko postavimo kamorkoli. Različna stojala za svetila so namenjena mehkim, kot tudi trdim podlagam. Tako lahko v nekaj preprostih korakih osvetlimo celotno površino vrta, ne da bi za to potrebovali orodja.

Na spletni strani www.volino.hr lahko zasledimo mnogo različnih vrst svetil za notranje in zunanje prostore naše hiše ali stanovanja.

Sedežna garnitura, kavč, dvosed ali trosed vam morajo ponuditi zadostno udobje. Izbirate lahko med različnimi materiali kot so usnje, mikrotkanine ali blago. Preberi več …

Članki iz iste kategorije: