Namizne igre

S Hobitom, Pokémoni in Gospodarjem prstanov v svet iger

V dvorani B na Gospodarskem razstavišču bo do nedelje potekal Festival iger, kjer bodo obiskovalci lahko sodelovali na turnirjih, prisluhnili posvetovanjem ali se udeležili otroških delavnic. Še neukim igralcem bodo predstavili pravila različnih namiznih družabnih iger, strateških iger s kartami in namiznih strateških iger s figuricami.

Namizne igre

V skupinah od dveh do sedemnajst igralcev bodo lahko sodelovali tako najmlajši igralci kot odrasli, prireditelji pa vsem priporočajo mirno roko, strateško razmišljanje, previdno preračunavanje in dobro opazovanje. Poleg igranja Pokémon kart, napetih fantazijskih iger Hobit in Gospodar prstanov in naseljevanja neobljudenega otok Catan bodo predstavili tudi namizno igro z imenom Preprosto genialno, ki je bila letos v Nemčiji nominirana, v Avstriji pa tudi nagrajena, za Igro vseh iger.

»Namen festivala je za mizo združiti družine, prijatelje in posameznike, jim ponuditi izvrstno zabavo ter omogočiti dejavno in ustvarjalno preživljanje prostega časa brez računalnika in televizije,« je povedala Majda Blažič z Ljubljanskega sejma. Vstopnina za festival bo od 500 tolarjev za osnovnošolce, dijake in študente do 1800 tolarjev, kolikor bo stala družinska vstopnica. Pod okriljem festivala je bila že včeraj sklepna prireditev Zdravega življenja, na kateri so nagradili mlade ustvarjalce, ki so na natečaj poslali svoje fotografske, literarne, likovne, računalniške in novinarske izdelke. M. Č.

Članki iz iste kategorije: