Kakovost izdelave digitalnega klavirja Yamaha P-45

Za razliko od profesionalcev z dolgoletnimi izkušnjami, ki jih imajo za sabo, morajo učenci začetniki najti digitalne klavirje, ki so preprosti, vendar ustvarjajo pristen dotik in zvok velikega klavirja v največji možni meri. Hkrati pa si učenci pogosto želijo dodatne možnosti povezovanja za povezovanje izobraževalne programske opreme, ki je običajno namenjena prenosnikom in ročnim pripomočkom.

Yamahin digitalni klavir P45 trdi, da ima vse to vključeno, saj ponuja zanimivo kombinacijo pristnega dotika, odlične reprodukcije zvoka in zelo poenostavljene kontrole. Čeprav vse trditve, ki jih je podjetje izjavilo, niso točne, smo ugotovili, da Yamahine besede držijo, kar se tiče večine funkcij.

Postavitev in kakovost izdelave

Za razliko od mnogih priljubljenih modelov za učenje, ki zahtevajo, da se prepogosto ravnamo po nasvetu za čiščenje klavirskih tipk, je Yamaha P45 zelo kakovostno izdelana, ki zagotavlja omejeno zbiranje prahu in umazanije na tipkah in drugih delih klaviature. Da bi se izognili sledovom prask, zaradi katerega trpi serija klavirjev CAS konkurenta Casio, Yamaha zgornji del klavirja ni prekrila s sijočim premazom.

Kot lahko pričakujete, ta paleta klavirjev ne pride skupaj s stojalom, toda Yamaha je skrbno poskrbela za komplet, ki vključuje ne samo stojalo, temveč tudi vrsto drugih dodatkov. Če se še vedno odločite za osnovni model, lahko klavir preprosto namestite na mizo, nato pa nadaljujete s pritrditvijo priloženega stojala. Ko je to storjeno, moramo samo še vstaviti adapter v vtičnico.

YouTube video

Nekaj uporabnikov se je spraševalo, ali bi Yamaha morala v paket vključiti tudi torbo, vendar se je večina strinjala, da takšne pakete proizvajalci redko ponujajo, tudi v primeru visoko cenovnih modelov, tako da bi pričakovanje istega od P45B bilo preveč.

 

Članki iz iste kategorije: