Bitcoin v času korona virusa raste

Vsaka kriza prinese veliko priložnosti za poučene vlagatelje. Prav nič drugače ni zdaj, zgolj potrebno je spremljati dogajanje na finančnih trgih in kaj hitro je mogoče ugotoviti, da je kar nekaj zelo interesantnih priložnosti. Npr. Bitcoin je v mesecu aprilu 2020 pridobil na svoji vrednosti skoraj 50% in tisti, ki so to priložnost prepoznali v marcu, so lahko zelo veseli z svojo odločitvijo.

Po podatkih, ki jih lahko spremljamo konec aprila, pa priložnost še ni zamujena. Namreč, ne malo centralnih bank po različnih delih sveta, je zaradi korona krize primoranih k tiskanju denarja. Zato bodo, glede na vse informacije, kriptovalute, kot je to Bitcoin, tudi v prihodnjih mesecih lepo pridobivale na svoji vrednosti, ujemite svojo priložnost.

Kako enostavno kupiti Bitcoin?

Za vse, ki morda še ne veste kako kupiti Bitcoin, pa bi radi izkoristili zgoraj opisano priložnost, si lahko enostavne korake preberete v nadaljevanju tega članka, več pa na internetni povezavi https://incrementum.si/kako-kupiti-bitcoin/.

Enostavni koraki do prvega Bitcoina

Digitalna oz. Bitcoin denarnica

Za začetek si je potrebno ustvariti digitalno oz. Bitcoin denarnico (ang. Digital Wallet). To ni klasična denarnica, kot jih poznamo za navaden denar, tj. FIAT valute (Dolar, Evro, …), ampak računalniški program, ki si ga naložimo na osebni računalnik, pametni telefon ali kakšno drugo napravo. Ta računalniški program ima zelo dobro zaščito z osebnim geslom, lahko pa se vklopi tudi dvojno preverjanje identitete lastnika, da je tako denar v denarnici bolj zaščiten.

Internetna povezava

Najbolj primerna internetna povezava za trgovanje v kripto svetu je čim bolj varna internetna povezav in ne nevarovana javna omrežja, da kar najbolj preprečimo vdore hekerjev.

Tradicionalna metoda plačila

Ko je Bitcoin denarnica ustvarjena in ko ste poskrbeli za varno internetno povezavo, lahko uporabite tradicionalno metoda plačila (nakazilo preko bančnega računa, debetne ali kreditne kartice), da kupite svoj prvi Bitcoin.

Kripto borza

Kupovanje in / ali trgovanje z vsemi kriptovalutami, torej velja tudi za Bitcoin, poteka na kripto borzi, ki je lahko:

Klasična

To je povsem običajna borza, kakršne poznamo za npr. delnice, le da se na njej trguje s kriptovalutami in so to razliko, da prav vse poteka preko interneta in povsem anonimno.

P2P borza

Ta borza pa je za odtenek manj anonimna od klasične, saj se kupec in prodajalec neposredno povežeta. Seveda pa se je mogoče na borzo vpisati tudi s psevdonimom, zato je določena anonimnost še vedno možna.

Alternativni načini

Kripto bankomat

Ni prav nič drugačna naprava od klasičnih bankomatov katere vsi poznamo, le da na tem navaden, tj. FIAT denar menjamo za npr. Bitcoin in obratno.

Kripto sklad

Vedno bolj popularni pa so tudi kripto skladi, kot je npr. Incrementum sklad. Ti skladi so na las podobni delniškim skladom, le da se preko kripto skladov investira v kriptovalute, kot je npr. Bitcoin. Gre za praktično najbolj varen način investiranja v kripto svet, saj da bi izgubili celotno investicijo morajo v istem trenutku propasti vse kripto valute v katere ta sklad investira.

YouTube video

Torej, zelo podobno kot pri delniških skladih, kjer morajo v isti sekundi, istem trenutku propasti vsa podjetja, katerih delnice kupuje ta sklad.

Članki iz iste kategorije: