Majhna in kompaktna naprava za snemanje športnih podvigov

Tehnologija zajema videa je močno napredovala v zadnjih nekaj letih. Tako imamo na izbiro veliko novih funkcij v kamerah, kot so 4K resolucija, širokokotne leče in brezžična povezljivost. Predvsem so postale popularne športne kamere, saj so idealne za amaterske in profesionalne športnike. Temu je tako, ker jih je izredno enostavno uporabljati. Obenem pa so kompaktne velikosti in majhne teže, kar pomeni, da nas ne bodo motile med zahtevnimi športnimi podvigi. Poleg tega pa lahko z njimi zajamemo slike in video v visokih resolucijah, kjer je vidna popolnoma vsaka malenkost.

Kamera za šport je majhna in lahka

Med športno aktivnostjo nas lahko dodatna oprema dokaj hitro prične motiti. To je še posebej opazno, če je ta oprema težka in ima nerodno obliko. Tako je bil vedno izziv posneti vrhunske fotografije in slike z navadnimi kamerami. Vse to pa ni težava pri športni kameri, saj je oblikovana tako, da je skoraj neopazna. K temu pripomore majhna velikost in možnost, da jo lahko pritrdimo na čelado, roko, ramo, nahrbtnik, kolo ter druge dele telesa in opreme. Z močnimi lečami pa lahko zajame najbolj akcijske trenutke, ki bi jih drugače le stežka ujeli v objektiv.

Športna kamera
Kljub majhni velikosti, ki jo ima športna kamera, je na voljo ogromno dodatkov za izboljšanje njene zmogljivosti.

Mnogi dodatki obogatijo funkcionalnost športne kamere

Kljub majhni velikosti, ki jo ima športna kamera, je na voljo ogromno dodatkov za izboljšanje njene zmogljivosti. Eden izmed bolj popularnih dodatkov je stativ ali stojalo, ki omogoča, da samo napravo postavimo na različna mesta. To pa nam omogoča zajetje neverjetnih trenutkov v športih vseh disciplin, saj lahko samo dogajanje posnamemo z različnih kotov, višine in položajev.

YouTube video

Pri vodnih športih je priporočljivo, da izberemo kamero z IP kvalifikacijo, ki določa, da je naprava vodoodporna. V nasprotnem primeru pa je možno kupiti vodoodporna ohišja, ki nam bodo nudila zaščito pri snemanju vodnih športov.

4K resolucija videov in slik postaja standard športnih kamer

Zadnja leta je možno zaslediti vedno več televizorjev in drugih naprav, ki so zmožne prikaza in zajetja videa ter slik v 4K resoluciji. To tehnologijo pa dandanes vsebuje skoraj vsaka športna kamera. To pa pomeni, da se lahko zanesemo na izredno kvaliteto slike, ko želimo nekaj posneti.

Ker imajo omenjene kamere izredno napredno tehnologijo zajema premikajočih in statičnih elementov v okolju, lahko posnamejo slike ali video vrhunske kvalitete. S tehnologijami, kot so WiFi in Bluetooth, pa jih lahko prenesemo na pametni telefon, tablični računalnik ali prenosnik, ne da bi potrebovali povezovalne kable.

Odlične navigacijske naprave in športne kamere ponuja spletna trgovina Wayteq. Priporočljivo je, da vedno kupimo omenjene naprave od priznanih proizvajalcev in trgovcev, saj si tako zagotovimo najboljšo tehnično podporo, kot tudi uporabniško izkušnjo.

Članki iz iste kategorije: