Športna kamera za spomin na vse dogodivščine

Ko so bile na voljo prve domače video kamere, smo z njimi beležili predvsem dogajanja doma in na raznih prireditvah, saj je bila tehnologija še slaba in so bile kamere velike, nerodne ter občutljive. Potem so z leti postajale vse manjše in namesto na velike video oziroma VHS kasete, ki so se tudi hitro uničile, smo pričeli s snemanjem na manjše mini DV kasetke, nato na CDje in nazadnje seveda na digitalne medije – danes lahko uporabljamo precej drobne spominske kartice, na katere se zabeleži veliko vsebin v izjemni kakovosti.

Zadnji hit je gotovo majhna športna kamera, ki jo lahko spravimo kar v žep. In ta danes ni namenjena več zgolj športnikom, temveč dejansko prav vsem, ki bi radi posneli svoje dogodivščine in jih v obliki videa delili z drugimi ali zgolj shranili za spomin.

Športna kamera je vse, kar potrebujemo

Včasih smo se na dopust ali izlet odpravili z velikim, nerodnim fotografskim aparatom, s katerim smo nato skušali shraniti spomine. Težava je bila v tem, da smo z običajnimi lečami ujeli precej ozko področje dogajanja, prav tako pa so bile fotografije, posnete v gibanju, pogosto neostre. Danes mala športna kamera (Wayteq.si) obe težavi odpravlja. Ker je širokokotna, lahko z njo ujamemo prav neverjetne posnetke, ti pa se zabeležijo v obliki filma ali fotografije. In kadar zajamemo film, seveda ni težave, če želimo kasneje s pomočjo računalniškega programa iz njega pobrati posamezne sličice.

Cene športnih kamer

Najbolj priznana znamka tovrstnih izdelkov nam ponuja izjemno kakovost in tudi izjemno visoke cene, medtem ko so druge znamke precej bolj dostopne, tako da ima svojo lastno malo kamero tudi že marsikateri otrok. Sta razmerje med ceno in kakovostjo primerna? Pravzaprav se s tem marsikdo ne strinja. Športna kamera, ki vas stane pod sto evrov, je za beleženje spominov povsem enako primerna kot tista, ki stane šesto ali osemsto evrov. Če želite izjemen, profesionalni izdelek, pa seveda velja nekoliko bolj podrobno primerjati vse karakteristike in kamero izbrati na podlagi tega, kaj z njo dejansko nameravate početi.

Kakšna naj bo športna kamera?

Preden se odločite za nakup, preverite, kakšno kakovost slike vam nudi kamera, ali so zanjo na voljo tudi dodatni mini objektivi, s katerimi lahko sliko približate brez uporabe digitalnega zooma (ki vpliva na kakovost), ali lahko kamero upravljate daljinsko (na primer preko aplikacije na pametnem telefonu), ali je v kompletu dovolj različnih nosilcev za pritrditev kamere na najrazličnejše podlage in športne rekvizite, ali ima kamera tudi vodotesno ohišje in omogoča snemanje pod vodo, kakšno programsko opremo potrebujete za obdelavo posnetkov…

Članki iz iste kategorije: