Najboljše darilo – magnetni zemljevid sveta

Kako otrokom približati zemljepis oziroma geografijo in jih naučiti o tem, kako izgleda zemljevid sveta in v katerih državah vse so že bili? Magnetni zemljevid sveta je super darilo za vse male navdušence nad potovanji, saj je zasnovan tako, da otroci z njegovo pomočjo spoznavajo svet na zabaven in ustvarjalen način. Še odrasli smo se včasih sposobni zasanjati ob gledanju zemljevidov in razmišljanju, kam vse bi lahko še šli, otroci pa imajo še boj bujno domišljijo, zato bodo z veseljem preživljali svoj čas pred zemljevidom, se igrali z njim in si predstavljali, kako plujejo po morjih in drugih celinah. Hkrati pa se bodo ob tem tudi kaj novega naučili.

YouTube video

Zakaj je magnetni zemljevid sveta najboljše darilo?

Starši se velikokrat sprašujejo, kaj podariti otrokom za rojstni dan. V veliki ponudbi igrač res ni vedno lahko izbrati najbolj primernega darila, zato se s takšnimi težavami soočajo tudi babice in dedki, tete in strici ter vsi ostali, ki bi radi obdarovali kakšnega otroka. Kakšno darilo torej izbrati, da to ne bo le še ena igrača, ki bo obležala v kotu in s katero se bo otrok igral le nekaj ur, nato pa nanjo pozabil? Otroški magnetni zemljevid sveta je vsekakor super darilo za otroke različnih starosti, saj:

  • ga otroci obožujejo,
  • lahko krasi steno otroške sobe,
  • je pisan in privlačen otroškim očem,
  • je nekaj drugačnega in zanimivega,
  • otroci z njegovo pomočjo spoznavajo svet, druge celine itd.,
  • ima didaktično vrednost, saj se otrok z njegovo pomočjo veliko novega nauči,
  • je zaradi dodanih magnetov tak zemljevid tudi zabavno uporabljati,
  • se lahko uporablja tudi kot učni pripomoček,
  • bo otroke gotovo navdušil.

Didaktična igrača, ki spodbuja domišljijo

Ko kupujete darila za otroke, vsekakor velja razmisliti, kaj izbrati. Ni dovolj le, da je otroku izbrana igrača všeč, ampak je pomembno tudi, kako vpliva na njegov razvoj. Najboljše darilo pa predstavljajo tiste igrače, ki so hkrati zabavne in otrokom všeč, poleg tega pa se z njihovo pomočjo otrok skozi igro tudi veliko novega nauči. Eno od takšnih igrač predstavlja tudi magnetni zemljevid sveta, ki je vsekakor veliko več kot le igrača, zaradi česar predstavlja odlično darilo za otroke, starejše od 6 let.

Katere lesene igrače priporočate za otroke? Prednost lesa je, da so lesene igrače za otroke tople in prijetne na otip, zaradi topline naravnih materialov imajo lesene igrače tudi bolj radi. Preberi več …

Zanimiva darila za fanta za vse posebne priložnosti. Ste tudi vi me tistimi, ki se velikokrat sprašujejo, kaj podariti svojemu fantu za rojstni dan. Preberi več …

Članki iz iste kategorije: