Nove gume izboljšajo kvaliteto vožnje

Cena novih avtomobilskih gum je morda dokaj visok strošek za mnogo ljudi. Na dolgi rok pa je vredna investicija, saj dobimo mnogo prednosti pri vožnji. Gume so edini kontakt našega vozila s cestiščem. To je tudi razlog, da moramo poskrbeti, da so vedno v dobrem stanju. Če redno pregledujemo gume, bomo tako poskrbeli, da bomo vedno varni na cesti. Obenem pa bo naš jekleni konjiček porabil manj goriva, imel večji pospešek ter bo bolj udoben za vožnjo.

Boljši oprijem s cestiščem zagotavlja večjo varnost

Gume starejše od 2-3 let lahko že kažejo znake obrabe. To pomeni, da ima naše vozilo slabši stik s cesto. To je lahko izredno nevarno, saj je v tem primeru zavorna pot daljša. Nove gume pa zdržijo tudi do 160.000 kilometrov uporabe. Odvisno je seveda od vrste vozila in podlage na kateri bomo vozili. V vsakem primeru pa je to poceni naložba, če gledamo vse varnostne prednosti in udobje, ki jih bomo s tem dobili.

YouTube video

Zmogljivost vozila je deloma odvisna od kvalitetnih gum

Zmogljivost osebnega avtomobila se meri po različnih kriterijih, kot so:

  • Zaviralna pot
  • Pospešek
  • Zmogljivost premagovanja ovinkov

Nove avtomobilske gume bodo povečale moč, ki ga motor lahko učinkovito prenaša na kolesa. Tako bomo uživali boljše pospeške našega vozila. Obenem pa bo tudi poraba goriva manjša, saj bo manj upora. Gume so narejene iz lepljivega in vzdržljivega materiala, vendar niso vse iste. Pomembno je, da smo pozorni na specifikacije in nalepke, ki določajo zmogljivost, nivo hrupa ter kategorijo.

Manjša poraba goriva zaradi manjšega upora

Veliko voznikov se ne zaveda, da z novimi gumami porabijo veliko manj goriva pri vožnji. Temu je večinoma zaradi tega, ker imajo boljši profil, ki bolj gladko teče po cesti. Pozorni pa moramo biti, da redno menjavamo gume, ko se zamenja sezona. Zimske gume so bolj mesnate in mišljene za vožnjo po snegu ter v vlažnem in mrzlem vremenu. Tako niso primerna za uporabo med toplejšimi meseci.

Vedno pa je pomembno, da ko menjavamo gume, da jih profesionalni vulkanizer ponovno centrira. To se naredi zato, da jih primerno poravnamo s kolesi. Tako bo naše vozilo imelo največji pospešek in stabilnost, neglede na površino.

Boljša izkušnja vožnje z novimi gumami

Zadnja lastnost novih gum je ta, da nam zagotavljajo boljšo izkušnjo vožnje. Dober profil in manjše ustvarjanje hrupa bo zagotavljalo, da se lahko bolje skoncentriramo na vožnjo. To je posebej pomembno pri daljših izletih ali vsakodnevni vožnji v službo. Vsak voznik lahko pove, da so glasne gume lahko izredno moteče in hitro pokvarijo izkušnjo vožnje.

Kvalitetne gume lahko zasledimo na spletni strani www.silux.hr. Na omenjeni strani lahko izbiramo med mnogimi nadomestnimi deli za osebna in industrijska vozila.

Članki iz iste kategorije: