Olajšajmo si prenos orodja v skladišču ali garaži

Današnji hitri tempo poslovanja zahteva, da imamo čim bolj optimiziran delovni prostor. To je posebej res, če imamo v skladišču ali delavnici veliko orodja, ki je drago in težko nadomestljivo. V tem primeru je voziček za orodje idealen pripomoček za ohranjanje produktivnost in varnost zaposlenih, kot tudi opreme. Omogoča nam, da brez težav prepeljemo tudi bolj težko in drago opremo na drugo stran poslovnega prostora, v tovornjak, na viličar ipd.

Vozički so neprecenljiva oprema za mnoga podjetja

V vsakem večjem prostoru, kjer je veliko skladiščene opreme, je voziček za orodje neprecenljiv. Tega se predvsem zavedajo podjetja, ki proizvajajo, procesirajo, pošiljajo ter prejemajo večjo količino različnega tovora. Tudi v raznih garažah, kjer potrebujemo orodje vedno pri roki, so vozički za orodje nujno potrebni, saj nam omogočajo večjo produktivnost dela.

Večino podjetij zato tudi vloži veliko sredstev v raznovrstne vozičke, saj tako ohranjajo svoje delovne prostore organizirane. Poleg tega pa zmanjšajo možnost za nastanek nepotrebnih poškodb pri delu, ki nastanejo pri prenašanju težkega tovora.

Prednosti premičnih vozičkov

Voziček za orodje je prenosen. Lahko ga pripeljemo na želeno mesto hitro in vanj lahko spravimo veliko različnih vrst orodja. To je idealno pri večjih projektih, kjer bi prenašanje škatle za orodje, zaboja ter posamičnih naprav bilo preveč zamudno. Tako lahko z vozičkom za orodje prenesemo vse potrebne stvari na mesto, kjer jih najbolj potrebujemo.

To pomeni, da:

  • Ne bomo posebej potrebovali prenašati kladiva, izvijačev, matic in drugega orodja, saj bo vse že naloženo v vozičku
  • Orodje lahko hitro premikamo po prostoru, kjer so najbolj potrebna
  • Je vsa oprema zaščitena pred poškodbami, ki jih lahko povzročijo padci, udarci in drugi nepričakovani dogodki
YouTube video

Zaščitimo svojo opremo pred poškodbami

Orodje je draga oprema, ki je dobro, če jo zaščitimo. To predvsem velja za industrijska okolja, kjer se hitro lahko kaj povozi, zlomi, založi ipd. Voziček za orodje je opremljen z vrsto predalnikov, ki nam omogočajo, da vse zložimo na svoje mesto. Veliko modelov ima tudi večje predalnike, ki so namenjeni za shranjevanje škatel z barvami, elektronsko orodje, vedra ipd.

Večina je narejena iz kovine, saj je najbolj odporen material, ki nudi največjo možno zaščito. Na izbiro pa imamo tudi plastične različice, ki so lažje za prenašanje, vendar ne morejo prenašati enake teže, kot kovinski. 

Izredno izbiro raznovrstnih vozičkov lahko zasledimo na spletni strani www.swedmach.si. Na omenjeni strani lahko najdemo veliko opreme za industrijsko uporabo, kot so viličarji, omarice, lestve ipd.

Članki iz iste kategorije: