Baterijski vrtalnik ni zahtevno orodje

Brezžično orodje za vrtanje, ki deluje na baterijo z možnostjo ponovnega polnjenja, se imenuje baterijski vrtalnik. Gre za orodje, ki se uporablja za vrtanje manjših lukenj in vijačenje vijakov. Majhen in lahek baterijski vrtalnik je namenjen opravilom, ki ne trajajo dolgo in pri katerih ne boste vrtali v materiale, ki so zelo trdi.

Nepogrešljiv je tako v kovčku profesionalca kot v kovčku za orodje vsakega posameznika, ki se občasno znajde v vlogi mojstra. Ker baterijski vrtalnik ni zahteven za uporabo, ga lahko uporablja vsak, tudi tak, ki nima posebnih ročnih spretnosti. Danes je na primer na Youtubu na voljo veliko videov, ki so kot nalašč za tiste, ki se držijo načela »naredi sam«.

Baterijski vrtalnik naj bo redno v uporabi

V nasprotju s težjim in močnejšim orodjem baterijski vrtalnik ne zahteva veliko sile. Pri vrtanju lukenj s tem orodjem prsti, roke in ramena ne bodo trpela, kot bi trpela pri delu s kakšnim močnejšim orodjem za vrtanje. Slabost tega lažjega orodja za vrtanje je, da se lahko baterija kar hitro izprazni, še posebej, če ga ne uporabljate dlje časa.

vrhunski baterijski vrtalnik

Zato je treba baterijski vrtalnik redno uporabljati, da se baterija ne izprazni kar sama, ko bi ga želeli uporabiti po tem, ko je dlje časa sameval v kovčku za orodje. Izplača se odšteti nekaj več denarja in kupiti boljše lahko orodje za vrtanje, kajti takim je pogosto priložena dodatna baterija.

Izbira z dodatno baterijo

Z dodatno baterijo bo baterijski vrtalnik opravil vse, kar ste želeli opraviti. Še en razlog je, zakaj se izplača kupiti boljše orodje za vrtanje, ki deluje na lahko baterijo. Dražjim modelom je priložena dodatna oprema, kot je dodatni ročaj.

baterijski vrtalnik z dodatki

Boljši baterijski vrtalnik lahko ima tudi več kot eno prestavo, kar omogoča lažje vrtanje in vijačenje. Lažjega orodja na baterijo pa ne boste mogli učinkovito uporabiti za težja dela in za dela, ki trajajo dlje časa. Za takšen primer svojo zbirko orodja raje dopolnite z orodjem za vrtanje, ki ima kabel in večjo moč.

Članki iz iste kategorije: