Prihranimo stroške z opremo gostilne

Vzpostavitev uspešne gostilne je močno odvisna od opreme, ki jo bomo uporabljali. Obenem pa moramo poskrbeti za številne druge dejavnike, kot so delovana mesta osebja, nakup miz in stolov, ureditev ventilacije ipd. Vse to nas lahko hitro veliko stane, zato je dobro, če poizkušamo zmanjšati stroške, ne da bi vplivali na kakovost postrežbe. Pri doseganju tega cilja nam rabljena gostinska oprema lahko ponudi veliko. Izpolnila bo vsa naša pričakovana in poskrbela za vse potrebe. Obenem pa bomo pri izposoji ali nakupu rabljenih pomivalnih strojev, pečic, dehidratorjev ipd. prihranili veliko količino denarnih sredstev.

Pri prodaji rabljene gostinske opreme se pred prodajo slabo delujoče komponente zamenja z novimi.

Rabljena gostinska oprema je kakovostna

Veliko ljudi se ustraši, ko kupuje rabljeno opremo za svoj gostinski obrat. Njihovi strahovi izhajajo iz mišljenja, da ni tako kakovostna kot nova. V resnici pa je v nekaterih primerih celo bolj zanesljiva od nove, saj jo pred izposojo ali prodajo pregledajo strokovnjaki. Morebitne nezanesljive ali slabo delujoče komponente se zamenja z novimi. Celotna naprava je tako v preverjenem delujočem stanju, ko je prejme stranka. V primeru izposoje ali nakupa pa vedno velja garancija. V primeru, da bi se karkoli pokvarilo, nam tehniki hitro odpravijo težavo. Tako ne bomo izgubili veliko časa s popravili, kar bo imelo minimalen vpliv na proces dela v gostilni. Nakup rabljene gostinske opreme je tako pogosto bolj stroškovno smiselno, če opremljamo novo ali pa že delujočo restavracijo, gostilno, bar ipd.

Zanesljivost rabljenih strojev

Današnji svet je poln konkurence, neglede na to s čemer se ukvarjamo. V poslu gostinstva se na žalost pogosto zgodi, da veliko novih restavracij in gostiln ne preživi dolgo. Več kot polovica jih ne obstane prvo leto delovanja. Več kot 80% preživelih pa se v nadaljnjih petih letih zapre, saj ne zmorejo pokrivati vseh svojih stroškov. To pomeni, da veliko te nove opreme, ki so jo prejšnji lastniki gostinskih obratov kupili, konča na trgu rabljene opreme. Vse naprave so v delujočem stanju in niso veliko rabljene. 

Večino rabljenih pomivalnih in drugih strojev ni bilo uporabljenih več kot dve leti. Moramo pa se zavedati, da je rabljena gostinska oprema industrijske kakovosti. Namenjena je neprekinjeni uporabi, saj moramo v dnevu postreči veliko število strank.

YouTube video

Rabljene naprave ne izgubljajo vrednosti

Moderni trg je sestavljen tako, da neglede na to, kar kupimo, se kupljenemu predmeti hitro zniža vrednost. To je predvsem opazno pri nakupu novih in dražjih naprav, kot so pomivalni stroji, pečice ipd. Težava tega je, da če naprave ne potrebujemo v nekem trenutku več, jo bomo lahko prodali za zelo majhen denar. Veliko bolj učinkovito je, da se odločimo za nakup rabljene gostinske opreme, saj ta zelo počasi izgublja vrednost. Z nakupom bomo prihranili veliko sredstev, obenem pa bodo pokrite vse potrebe našega gostinskega obrata.

Članki iz iste kategorije: