Okrasni pokrovi za kolesa osebnih vozil

Okrasni pokrovi za avto
Okrasni pokrovi

Pomembni in primerni so za vsak osebni avtomobil!
Okrasni pokrovi za osebne avtomobile so običajno narejeni iz plastike, ki je sicer visokokakovostna, trdna, hkrati tudi dovolj prožna, zelo dobro obdelana, natančno pobarvana in se na najboljši način prilega kolesu vozila. Okrasni pokrovi za platišča so pomembni tako iz estetskega, kot tudi čisto iz praktičnega vidika.

Poglejmo si najprej estetski.
Vozilo, ki se premika mimo vas, že tako lahko pritegne kar nekaj pozornosti. Pogosto se obrnemo za kakim novih tipom avtomobila ali kakšnim takim, ki nam je preprosto padel v oči zaradi neke oblike, ki nas privlači. Morda ima tudi kako posebno nalepko ali pa je drugače pobarvan. Vse to so lahko neke zunanje lastnosti vozila, ki padejo v oči mimoidočim in če radi pritegnemo nekaj pogledov, so to vse enostavne rešitve. Seveda lahko na enak način vplivamo na zunanjo podobo vozila tudi tako, da smo si za svoje vozilo izbrali nove okrasne pokrove. Te prihajajo v različnih oblikovnih izvedbah in barvah, največkrat pa v srebrni ali črni. To je seveda logična posledica dejstva, da se srebrna in črna najlažje kombinirata z večino drugih barv.

Kovinski ali plastični, izbira je vaša

Okrasni pokrovi pa so lahko tudi kovinski, ti so bolj stabilni, a manj primerni za različne vremenske vplive, saj so bolj podvrženi staranju. A vendarle okrasni pokrovi ostajajo naš zvesti spremljevalec. Tudi njihova praktična vrednost je namreč zelo visoka. Namreč s tem, ko je kolo ob strani pokrito, je veliko manj možnosti, da vanj zaide umazanija iz ceste in na skoraj vsaki cesti jo je nekaj. Na hitrih cesta so to lahko manjši kamenčki, tudi sol, ki jo uporabljajo za posipanje, na bolj ruralnih območjih pa je to tudi blato in seveda pesek, ki rad zaide v kolo in negativno deluje tudi na zavore v kolesih.
Okrasni pokrovi za kolesa imajo torej praktično in estetsko vrednost in skorajda ga ni voznika, ki jih ne bi uporabljal, čeprav se marsikdaj zgodi, da jih tatovi ponoči ukradejo iz vozila, ki je parkirano na parkirišču. Še posebej se to rado zgodi v mestnih središčih oziroma na velikih parkiriščih, kjer se lumpi izgubijo v gneči. Ko se boste odločili za nakup okrasnih pokrovov, pazite tudi na velikost in ne samo na barvo in obliko, saj so za vsako velikost koles, na razpolago svoji pokrovi. Običajno se prodajajo v velikostih od 13 palcev in vse tja do 16 palcev.

YouTube video

Nove gume izboljšajo kvaliteto vožnje. Vsak voznik od pnevmatik, ki so edini stik vozila s cestno podlago, pričakuje popolno zanesljivost, odličen oprijem in prožnost tudi v najzahtevnejših vremenskih ter voznih razmerah. Preberi več …

Članki iz iste kategorije: