Staromodne igrače za naše otroke

Danes lahko zaposlimo svoje otroke z različnimi digitalnimi igračami. Teh je res izredno veliko, saj imamo na voljo pametne telefone, računalnike, tablice in druge oblike zabave. Včasih pa je najbolje zateči se k osnovam. Tako so lesene igrače vedno bile nekaj posebnega. Les je naraven material, ki je prijeten na dotik. To pa spodbuja naše otroke, da se igrajo dolge ure. Tako pa jih tudi zavarujemo pred preveliko izpostavljenostjo moderni elektroniki. Igrače narejena iz lesa pa imajo tudi pozitiven učinek na mentalni razvoj našega otroka.

Igrače za zdravljenje tesnobe

Staromodne igrače narejene iz lesa imajo posebno lastnost. Ta pa je vzbujanje občutka miru in zdravljenje tesnobe. Veliko raziskav je pokazalo, da se otroci bolj sproščeno igrajo z lesenimi igračami. Les je organski material z mnogimi pozitivnimi učinki na človeka. Našim otrokom omogoča, da se upočasnijo in raziščejo možnosti igranja. Plastika pa ima ravno nasproten učinek, saj preobremeni čute in povzroča stres in izčrpanost. Lesene igrače pa so minimalistične, preproste in naravne.

Razvoj komunikacijskih sposobnosti

Naš otrok se med igranjem uči raznih veščin in razvija svoje sposobnosti. Izredno pomemben pa je občutek za komunikacijo. Igranje z lesenimi igračami spodbuja, da otroci med seboj komunicirajo in sodelujejo. To pa s seboj prinese ogromno pozitivnih sprememb, kot so:

  • Spodbujanje domišljije
  • Večje sodelovanje med otroki
  • Skupno reševanje težav pri sestavljanju lesenih prog, mostov ter drugih predmetov

Lesene igrače so odličen način, da spodbudimo našega otroka k sodelovanju. Tako se bo igral in reševal težave pri miselnih igrah, sestavljankah ipd. z drugimi otroci. Tako se bodo tvorila nova prijateljstva in ideje med vsakodnevnim igranjem naših otrok. Obenem pa se bodo naučili poslušati ideje in predloge drugih, kot tudi potrpežljivosti.

Večja varnost pri igranju

Splošno znano dejstvo je, da so nekatere igrače lahko nevarne. Veliko plastičnih in drugih igrač vsebuje škodljive barve in kemikalije. Tako niso primerne za naše otroke in vsak starš mora zmanjšati ali odstraniti njihovo prisotnost. Lesene igrače pa so popolnoma naravne, kar je odlična lastnost. Tako niso nevarne za igranje ter ne vsebujejo škodljivih substanc, kot je PVC oziroma polivinilklorid.

YouTube video

Lesene igrače so tudi izredno vzdržljive. Tako jih naš otrok lahko uporablja dolgo časa. Ko jih ne potrebujemo več, pa jih lahko tudi darujemo prijateljem ali jih ohranimo za vnuke. 

Na spletni strani www.chebeltza.com lahko zasledimo veliko število vrhunskih otroških igrač narejenih iz lesa. Obenem pa imamo na spletni strani v ponudbi tudi veliko miselnih iger, vlakcev, pogajalcev ipd. 

Članki iz iste kategorije: