Oksfordice vas navdušujejo že več sezon zapored

Spomladanska in poletna obutev je še toliko zanimivejša, saj je polna lepih vzorcev in pisanih barv. Med bolj priljubljene vrste obuval za toplejše obdobje v letu sodijo tudi oksfordice, ki so v trendu že kar nekaj sezon zapored. 

Med popularnejša obuvala v tem času sodijo tudi espadrile, lahkotnejša športna obutev, natikači vseh vrst. Na številnih modelih pa lahko opazite vrsto dodatkov, ki še bolj opominjajo na čas zabave, počitnic in še česa. Lahkotnejša obutev za toplejši čas je pogosto okrašena s pentljami, perlami, različnimi motivi. 

Kovinski odtenek na oxfordkah

Oxfordice so vam na trgu na voljo v številnih različicah. Namenjene so obema spoloma za vse starosti. Na tej vrsti obuvala je pogosto prisotna metalik barva v rose gold, bakreni, zlati, srebrni ali zeleni barvi. Neredko boste oksfordice opazili tudi s prav posebno lepimi in zanimivimi našitki. 

Proizvajalcem obuval kar ne zmanjka idej, zato prav vsako sezono presenetijo s čim novim. Za spomladanska in poletna obuvala je značilna tudi prosojna plastika, ki se zlasti pojavlja na petah čevlja. Pri nekaterih obuvalih pa predstavlja kar glavno vrsto materiala. 

Kombiniranje oblačil z oksfordicami 

Za popoln mestni izgled oksfordice kombinirajte s kavbojkami in srajco. Hlače spodvihajte, ker boste na tak način še bolj poudarili čevelj, ki ga nosite. 

YouTube video

Za v pisarniški prostor oxfordke kombinirajte z bombažno bluzo in sedemosminskimi hlačami. Na ta način boste zagotovo dosegli sodoben poslovni izgled. Za še bolj dovršeni videz dodajte najmodernejše nogavice. Oxford čevlji pa so ne nazadnje primerni tudi za večerjo v dvoje. Obujte se v take, ki so obogatene s čipkastim vzorcem. 

Uradni izgled oksfordic 

Oksfordice že zelo dolgo časa veljajo za enega od najbolj priljubljenih kosov vseh modnih navdušenk pa tudi navdušencev. Tovrstni čevlji so originalno škotski in irski; prvič naj bi se pojavili okoli leta 1800

Oxford čevlji so zlasti prepoznavni po uradnem izgledu. Izgled moškega čevlja so si predstavnice nežnejšega spola izposodile leta 1940 ter ga nekoliko preuredile. Dandanes vam trg ponuja različne vrste oxfordk; nekatere so izjemno ženstvene. 

Oksfordice lahko vključite v prosti čas, za sprehode in ne nazadnje za nakupovalne izlete. Kombinacija s kavbojkami in srajco se obnese prav pri vsakomur. 

Članki iz iste kategorije: