Pajkice so vsestranski kos ženske garderobe

Že nekaj let vztrajajo v skoraj vsaki ženski omari in kot kaže bo tako ostalo tudi v prihodnji pomladi ter poletju. Tako vsaj napovedujejo modni trendi, ki obljubljajo, da se bodo pojavile v še bolj drznih in barvitih kombinacijah. V mislih imamo seveda pajkice.

V 60. letih preteklega stoletja se je pojavila »primitivna« oblika pajkic, ki pa so bile bolj podobne zelo ozkim hlačam, saj so bile narejene iz neelastičnih materialov. Njihova ponovna vrnitev v 80. letih je bila že bolj sodobna in divja, kar je verjetno tudi razlog, da so pred nekaj leti doživele svojevrsten preporod. Trgovinske verige so jih sprva ponujale v klasičnih in umirjenih barvah (siva, črna, rjava), najbolj drzna dekleta pa so posegala po svetlečih (wet-look) pajkicah ali bolj romantičnih modelih, ki so pri gležnjih vključevali čipkast dodatek. Če se danes ozrete po trendovski trgovinah, skoraj ni vzorca ali barve, v katerem ne bi mogli dobiti pajkic! Prav tako lahko izbirate med vsemi možnimi dolžinami: do gležnjev, ¾ v stilu Audrey Hepburn, pod koleni, nad koleni … gotovo bo čisto vsako dekle našlo pravi model zase!

Pajkice so priljubljene iz več razlogov. Na prvem mestu je gotovo udobnost, ki jo nudijo, saj so narejene iz elastičnega materiala in se lepo oprimejo telesa, zato pristajajo čisto vsaki postavi. Drugi razlog za njihovo priljubljenost je praktičnost. Pajkice lahko nosite skoraj vedno in povsod, odvisno seveda od načina življenja, ki ga živite, ali od formalnih zahtev po oblačenju v službi, vendar je to že prej izjema kot pravilo. Idealno se obnesejo pozimi, saj so toplejše od navadnih žabic, sploh če so podložene s kakšnim toplim materialom, prav tako jih dobite v lahkotnejših materialih za toplejše spomladanske in poletne dni. Lahko jih kombinirate s krilom, oblekico, puloverjem, tuniko … možnosti so neomejene! A nikoli in pod nikakršnim pogojem jih ne nosite namesto hlač, torej da jih kombinirate z majico ali puloverjem, ki ne sega čez zadnjico. Žabic že ne bi nosile tako, kot nosite hlače, mar ne? Predstavljajte si, da so pajkice napredna oblika žab in takoj vam bo jasno, kaj imamo v mislih. Še eden izmed razlogov, ki opravičuje njihovo visoko priljubljenost, je cena. Čeprav so cene pajkic zelo različne in lahko za njih odštejete tudi lepe denarce, se neka povprečna cena giblje med 10 in 15 €, kar pa je čisto minimalen poseg v vašo denarnico, saj vam lahko že en par lepo popestri ostalo garderobo.

pajkice
Pajkice so več kot »elastične hlače«, v bistvu so postale pravi modni dodatek, ki ga lahko oblečete za nedeljsko kavo v mestu ali noro sobotno zabavo, osvojile pa so tako ali tako celotno žensko populacijo: od najmlajših, mladih in tistih malo manj mladih. Da boste trendovsko vstopile v prihajajočo pomlad, vam priporočamo nakup pajkic z rožnatim motivom in zmaga je zagotovljena.

Članki iz iste kategorije: