Najem popolnega stanovanja v Mariboru

Iskanje novega prebivališča zna biti nadvse zabavno. V spletni iskalnik na primer vpišete oddaja stanovanj Maribor in najdete velik seznam razpoložljivih nepremičnin. Gotovo z navdušenjem kliknete na najmanj 50 oglasov, preden ugotovite, da niste omejili svojih filtrov za iskanje. Pred iskanjem bi morali namreč najprej ugotoviti, kaj dejansko potrebujete. Opredelite se glede velikosti, lokacije, okolice, stroškov, dodatnih izboljšav in potreb po renovaciji. Po določitvi filtrov, boste svoje iskanje zelo pospešili in omejili.

Iščite prek spleta

Obstaja veliko prednosti, ki ga nudi oddaja stanovanj Maribor prek spleta. Ponudnik vam celovito opiše nepremičnino. Pri opisu doda letnico izdelave in renovacije ter opis posameznih sob. Predstaviti mora tudi stroške ogrevanja in vzdrževanja. Posname lahko tudi fotografije ali videoposnetke za lažjo predstavo dejanskega videza stanovanja. Kupec se na podlagi videnega odloči za obisk. Pred obiskom vsekakor pošljite povpraševanje, da boste izvedeli še dodatne podrobnosti, ki morda niso opisane v oglasu. O ceni pa se boste najlažje pogajali po temeljitem ogledu vseh prostorov, naprav in dodatkov.

YouTube video

Oglejte si okolico

Čim ste v iskalnik vpisali oddaja stanovanj Maribor in iskanje omejili na nekaj nepremičnin, se najprej sprehodite po okolici. Lokacije obiščite v različnih delih dneva, da dobite boljši občutek glede sosedov, hrupa, gneče in podobno. V kolikor uživate v nočnem življenju in sprehodih po mestu, potem se okoli sprehodite tudi ponoči. Poglejte, do kdaj so odprti posamezni bari in gostilne ter ali so na lokaciji kdaj koncerti v živo. Preučite delovni čas gostiln in trgovin, saj jih boste verjetno pogosto obiskovali. Vsi športniki morate poiskati parke, tekaške in kolesarske poti in različne hribe za pohode v bližini.

 

Lastniku zastavite vprašanja

Pri ogledu stanovanja, bodite pripravljeni na zastavljanje vprašanj. Lastnik vam mora odgovoriti na vprašanja glede stroškov, vzdrževanja, ogrevanja, gospodinjskih aparatov, morebitnih okvar in podobno. Pojasniti vam mora, kdo je zadolžen za popravilo na primer gospodinjskih aparatov, bele tehnike in podobno. Pogovoriti se morata tudi glede odpovednega roka in morebitne izselitve. Pred podpisom pogodbe se prepričajte, da je vse našteto jasno specificirano.

Plinske kotlovnice omogočajo, da smo bolj energijsko učinkoviti vsak dan. Več informacij o plinskih kotlovnicah pa v članku.

Članki iz iste kategorije: